Леганес: Барселона ни нанесе огромен ущърб


Н. Гавазов

Леганес: Барселона ни нанесе огромен ущърб

Изпълнителният директор на Леганес  Мартин Ортега направи изявление относно трансфера на нападателя Мартин Брайтвайт в Барселона. "Блаугранас"  получи футболиста, като изплати обезщетение в размер на 18 милиона евро.

"Ние вярваме, че има несправедливо правило, от което Барселона се възползва. Засегнатата страна е Леганес. Бяхме информирани за намерението им да купят играча  в понеделник. Единствената опция бе да активират опцията за изкупване на договора. Не можем да направим нищо, защото Барселона направи всичко според правилата.

Искаме да бъдем чути. Огромни и сериозни щети ни бяха нанесени. Не можем да приемем, че клуб, чийто футболист е контузен  и отпаднал за дълго време, може едностранно да осъществи трансфер и да реши проблема за сметка на друг клуб", заяви Ортега.

Напомняме, че на Барселона бе разрешено да закупи нападател след затварянето на зимния трансферен прозорец поради контузии на Луис Суарес и Усман Дембеле. В същото време Леганес не получи правото да компенсира загубата на Братвайт.

  Сподели
261