Реал ще загрее за Ел Класико с победа над Атлетик


Т. Михайлов

Реал ще загрее за Ел Класико с победа над Атлетик

Реал Мадрид - Атлетик Билбао
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 20.11.2010
Час: 23:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


Реал Мадрид посреща Атлетик Билбао в най-интересняи мач от 12-ия кръг на Примера дивисион. Макар всички да мислят за предстоящото след седмица Ел Класико, “белите” нямат право на грешка, ако искат да влязат с преднина в суперсблъсъка.

След колеблив старт на сезона тимът на Жозе Моуриньо набра висока скорост и оглави класирането. Португалският специалист обаче е наясно, че далеч по-важно е представянето през пролетта и ще трябва да направи всичко възможно да задържи и дори да подобри сегашната форма на Лос Меренгес. У дома Реал е безпощаден като има 8 победи от 8 мача във всички турнири. В последния кръг “белия балет” гостува на Спортинг Хихон и спечели изключително трудно с 1:0.

Всеки отбор, който гостува на “Сантяго Бернабеу” знае, че да победи Реал там ще е подвиг. Това е и причината за високата мотивация на тимовете от страната в мачовете им в столицата. За баските от Билбао мачът е още по-важен, тъй като може да донесе победа над подкрепяния от централната власт “кралски клуб”. В класирането Атлетик е 10-ти като в последния кръг надигра Алмерия с 1:0 пред своя публика.

След международните срещи няма информация за нови контузии в състава на Реал Мадрид. С травми остават Кака, Гаго и Гарай. Бразилецът ще пътува за родината си за пореен преглед на коляното.

Проблемите в състава на Атлетик са от дисциплинарно естество. Коикили, Хавиер Кастийо и Карлос Гурпеги са наказани. Контузени са Айтор Осио и Ибаи Гомес. Гаиска Токеро и Аморебиета са под лека въпросителна.

Реал едва ли ще си позволи да допусне грешка точно преди най-важния мач в първенството. Все пак “белите” ще трябва да играят по-внимателно тъй като през седмицата срещат Аякс в Шампионската лига. Това ще даде шанс на гостите и при повече късмет те могат да си тръгнат поне с точка. Мачът едва ли ще е от най-лесните за тима на Моуриньо, но победата ще бъде извоювана.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

30 октомври Еркулес - Реал Мадрид 1:3 (Примера)
03 ноември Милан - Реал Мадрид 2:2 (Шампионска лига)
07 ноември Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:0 (Примера)
10 ноември Реал Мадрид - Реал Мурсия 5:1 (Купа на Краля)
14 ноември Спортинг Хихон - Реал Мадрид 0:1 (Примера)

Атлетик Билбао:

28 октомври Алкоркон - Атлетик Билбао 0:1 (Купа на Краля)
31 октомври Атлетик Билбао - Хетафе 3:0 (Примера)
07 ноември Виляреал - Атлетик Билбао 4:1 (Примера)
10 ноември Атлетик Билбао - Алкоркон 2:0 (Купа на Краля)
13 ноември Атлетик Билбао - Алмерия 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Атлетик Билбао

168 мача
81 победи за Реал Мадрид
31 равенства
56 победи за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 319:243 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.16
Равен - 7.00
Атлетик Билбао - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196