Кафу: Александър - Арнолд може да спечели "Златната топка"


Н. Гавазов

Кафу: Александър - Арнолд може да спечели

Бившият играч на бразилския национален отбор Кафу вярва, че защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд е в състояние да спечели "Златната топка" в бъдеще.

До 21-ата си година Александър-Арнолд натрупа солиден опит, играейки на най-високо ниво, като спечели Шампионска лига с "червените". Следващия месец Трент може да вдигне над главата си и купата на Висшата лига.

Кафу вече смята младия англичанин за един от най-добрите играчи в света и вижда потенциала да добави още.

"Мисля, че Александър-Арнолд несъмнено е един от най-добрите в света. Той е отличен играч - и бих казал, че има същите характеристики като мен.

Има  голям потенциал. Той е силен и техничен, участва активно в атакуващата игра и организира голове за Ливърпул.

Следователно, да, между него и мен, когато играх, можете да видите много прилики. Бих казал, че той има бразилски навици.

Моят съвет към него е прост: просто продължавайте да правите това, което правите през последните години. Александър-Арнолд не трябва да променя стила си на игра. Дори да допуска грешки, трябва да продължите да правите това, което вършите.

Мисля, че той има всичко необходимо, за да стане носител  на "Златната топка". Трябва да променим парадигмата, в която само атакуващите играчи и нападателите могат да получават "Златната топка". Хората трябва да видят, че защитниците са също толкова важни, колкото и атакуващите играчи", заяви Кафу.

  Сподели
104