Голов спектакъл и здрава битка не решиха спора между Валенсия и Атлетико


FUTBOL-TV

Голов спектакъл и здрава битка не решиха спора между Валенсия и Атлетико

Валенсия и Атлетико Мадрид завършиха наравно 2:2 в мач от 24-ия кръг на Примера дивисион. Домакините на два пъти изоставаха в резултата, а накрая можеха и да се поздравят с успеха, но пропуски на Гамейро и Лопес ги лишиха от успеха. Така Атлетико събра 40 точки и се завърна на четвъртата позиция, докато Валенсия е шести с 38.

Гостите откриха резултата в 15-ата минута, след като Маркос Йоренте се възползва от отбита в крак на бранител на Валенсия топка и отблизо реализира във вратата на Хауме Доменек. "Прилепите" натиснаха и логичното се случи пет минути преди почивката. До гола се стигна след ъглов удар. Топката попадна у Гомес, който я насочи пред вратата и след рикошет Габриел успя с глава отблизо да изравни.

Само три минути по-късно обаче "дюшекчиите" успяха да си върнат аванса. Томас Партей осъществи отличен пробив, след което стреля от границата на наказателното поле, за да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на "прилепите" - 1:2.

В 59-ата минута Валенсия стигна отново до равенство, когато след центриране в наказателното поле Кондогбиа се оказа най-съобразителен и успя да промуши топката в мрежата на Атлетико. До края положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна.

  Сподели
183