Моуриньо може да не изведе Реал в Ел Класико


Н. Гавазов

Моуриньо може да не изведе Реал в Ел Класико

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, може и да не изведе своя отбор срещу Барселона в Ел Класико, което ще се играе на 29 ноември. Причината е, че португалският специалист наставника на Спортинг Хихон Мануел Пресиадо може да бъдат наказани заради техните коментари преди двубоя между двата тима. Комисията срещу насилието, расизма и ксенофобията към Испанската федерация е отправила такова искане към дисциплинарната комисия на федерацията.

Според дисциплинарната комисия, трябва да се вземат подходящите мерки за вероятни наказания за двамата треньори, които вдигнаха напрежението след взаимни нападки, а в резултат от това мачът бе определен като рисков за полицията.

„За в бъдеще е необходимо тези инциденти да бъдат премахвани още в зародиш и да не могат да се развиват", се казва в съобщението.

Както е известно, Моуриньо обвини своя колега, че отборът му е играл с резервите срещу Барселона. Съответно Пресиадо му отвърна, че е свиня и лош колега и поиска извинение.

По време на срещата имаше напрежение след като Моуриньо отправи жестове към Пресиадо, който пък се опита да го замери с бутилка след мача.

 

  Сподели
135