Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион

Майорка – Алавес
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 14:00

Новакът Майорка продължава да е все така несигурен за бъдещето си в Ла Лига. Клубът от Балеарските острови е в серия от три поредни загуби, като отделно "червените“ имат общо осем поражения за последните си десет мача в дивизията. Този път играчите на Висенте Морено, което бъдеще начело на клуба е поставено под въпрос, допуснаха поражение с 0:1 от Еспаньол, който пък е директен съперник в битката за оцеляване. Поражението запрати Майорка в зоната на изпадащите, а тимът е на 18-та позиция с актив от 18 точки.

Алавес записа първи домакински успех от ноември 2019 г. Баските зарадваха привържениците с победа над регионалния съперник Ейбар за крайното 2:1. Играчите на Асиер Гаритано се отдалечиха на девет точки от предстоящия съперник и са на 14-то място с актив от 27 пункта. Хименес и Пина са контузени за гостите.

Прогноза: Майорка – Алавес 1:1


Виляреал – Леванте
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 19:30

Виляреал стъпи накриво в борбата за място в Топ 4 и не успя да постигне при гостуването си на Валядолид за крайното 1:1. "Жълтата подводница“ има 35 пункта е на 8-ма позиция в таблицата. Наставникът Хавиер Кайеха не може да разчита на Ману, Морено, Торес и Сориано.

Леванте пък прекъсна негативната поредица от четири последователни поражения и преди седмица "жабките“ се справиха с Леганес за 2:0. Валенсианци събраха 29 точки и се придвижиха до 11-ото място в колоната. Ернани, Пиер и Лопес са аут.

Прогноза: Виляреал – Леванте 3:1


Гранада – Валядолид
Дата: 15.02.2020 г.
Час: 22:00

Атлетико Мадрид сложи край на негативната си серия в Примера Дивисион. "Рохибланкос" тушираха напрежението след минимален успех с 1:0 над полуфиналиста за Купата на Краля – Гранада. Атлетико остана по-активният отбор и през втората част, а андалусци загубиха заслужено. Играчите на Диего Мартинес остава с 30 точки и са 10-ти в класирането. Солдадо и Дуарте са наказани, а Монторо, Кини, Лосано и Вико са контузени.
Непостоянният в изявите си тим на Валядолид записа шесто равенството за последните си десет мача в Ла Лига. Този път "виолетовите“ направиха 1:1 у дома срещу Виляреал. С добавената точка кастилци имат общо 26, като са на 15-та позиция и към момента са на осем от опасната зона. Каро и Плаца са аут.

Прогноза: Гранада – Валядолид 1:1

Севиля – Еспаньол
Дата: 16.02.2020 г.
Час: 13:00

Амбициозният отбор на Севиля допусна втора поредна загуба далеч от дома и обща шеста на сметката си до момента. Преди седмица андалусци инкасираха малко очаквано поражение с 1:2 срещу борещия се за оцеляване Селта. Играчите на Хулен Лопетеги водеха четвърт час преди края на двубоя, но допуснаха две попадения, последното от които в добавеното време на мача. Така "рохибланкос“ остават с 39 точки и вече са извън челната четворка, като са 5-ти. Торес и Карисо са под въпрос за домакините.

Еспаньол записа изключително ценен успех в битката за оцеляване. Преди седмица каталунците се наложиха с 1:0 у дома над пряк претендент за място в елита, в лицето на новака Майорка. Въпреки успеха, играчите на Абелардо Фернандес остават на последното 20-то място, като имат 18 точки и засега са на две от спасението. Вила е наказан, а с травми са Корчия и Кампусано.

Прогноза: Севиля – Еспаньол 3:0


Леганес – Бетис
Дата: 16.02.2020 г.
Час: 15:00

След три поредни равенства далеч от дома Леганес допусна поражение с 0:2 от Леванте. Така "лос пепинерос“ останаха с 18 точки и са под чертата, като заемат предпоследното 19-то място. Треньорът Хавиер Агире не може да разчита на Омеруо и Шимановски.

Барселона се наложи с 3:2 при визитата си на Бетис и в среща от 23-тия кръг на Ла Лига. Серхио Каналес откри от дузпа в шестата минута. Френки де Йонг изравни в деветата минута, а асистенцията бе на Лео Меси. В 26-ата Набил Фекир вкара нов гол, след страхотен удар по диагонала. Серхио Бускетс изравни в 45-ата, но при тази ситуация останаха съмнения за нарушение в атака на Лангле. В 72-ата минута каталунците вкараха трети гол. Меси центрира, а Лангле надскочи своя съперник и реализира с глава, фиксирайки крайния резултат. Севилци са 13-ти и имат 28 точки. Фекир е наказан, а под въпрос са Гуардадо, Хуанми и Гереро.

Прогноза: Леганес – Бетис 0:1


Ейбар – Реал Сосиедад
Дата: 16.02.2020 г.
Час: 17:00

Ейбар инкасира 11-та загуба за сезона, след като в последния си мач от първенството хората на Хосе Мендилбар отстъпиха с 1:2 от регионалния съперник Ейбар. Така баските са на 16-то място и имат 24 точки. За второто поредно баско дерби аут за домакините са Чарлс, Диас и Рамис.

Полуфиналистът в турнира за Купата на Краля – Реал Сосиедад, записа втора поредна домакинска победа. "Синьо-белите“ спечелиха голямото дерби на Баската област, след като сразиха с 2:1 у дома Атлетик Билбао. Така Реал събра 37 точки и е на 6-то място в колоната. Отсъстващи за гостите са Порту и Ияраменди.

Прогноза: Ейбар – Реал Сосиедад 1:2


Атлетик Билбао – Осасуна
Дата: 16.02.2020 г.
Час: 19:30

Атлетик Билбао продължава да е неубедителен в Ла Лига. "Лъвовете“ записаха втора поредна загуба и вече в осем последователни мача нямат успех. Играчите на Гайска Гаритано отстъпиха с 1:2 от големия регионален съперник в лицето на Реал Сосиедад. Атлетик е на 9-то място и има 31 точки, като по всичко личи, че целта пред баските ще е да триумфират в турнира за Купата на Краля. Гарсия, Муняин, Берчиче и Де Маркос са аут за домакините.

Реал Мадрид се наложи с 4:1 при визитата си на Осасуна в среща от 23-тия кръг на Ла Лига. Мачът обаче не тръгна добре за "Белия балет". Хората на Зинедин Зидан получиха гол в 14-ата минута, когато Унай Гарсия бе точен за домакините, след корнер, като изпревари Каземиро и с глава насочи зрелищно към далечния ъгъл. Впоследствие обаче селекцията на Хагоба Арасате рухна и допусна четири безответни попадения. Северняците имат 28 пункта и са 12-ти. Авила, Барха и Мануел са с травми.

Прогноза: Атлетик Билбао – Осасуна 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
422