Атлетико Мадрид донесе малко радост на феновете си


FUTBOL-TV

Атлетико Мадрид донесе малко радост на феновете си

Атлетико Мадрид сложи край на негативната си серия в Примера дивисион. "Рохибланкос" тушираха напрежението след минимален успех с 1:0 над полуфиналиста за Купата на Краля - Гранда.

Домакините поведоха с първата си добра възможност в мача. В 6-ата минута дълъг тъч намери Коке в наказателното поле, той без забавяне продължи към Анхел Кореа, който отблизо вкара за 1:0.

20 минути по-късно Виктор Витоло вкара топката за втори път в мрежата на Гранада, но страничният рефер вдигна флага за засада. Атлетико остана по-активният отбор и през втората част и в 54-ата минута Коке бе изпуснат от противниковата защита и успя да отправи удар от воле, но вратарят Аарон Ескандей направи блестящо спасяване. В 79-ата минута “дюшекчиите" получиха нов шанс за гол, но диагоналният удар по земя на Кореа попадна право в ръцете на Ескандей.

Мадридчани временно се завърнаха в топ 4 с актив от 39 точки - колкото има и петият Севиля, който е с мач по-малко. Гранада от своя страна остава в средата на класирането в Примера с 30 пункта.

  Сподели
238