Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Ейбар
Дата: 07.02.2020 г.
Час: 22:00

Алавес спечели важна точка в борбата за оцеляване, след като в последния си мач в Ла Лига баските направиха 1:1 като гости на солидния тим на Севиля. По този начин възпитаниците на Асиер Гаритано вече имат 24 и към момента са на шест от зоната на изпадащите, като Алавес е на 15-то място в класирането. Уакасано е наказан, а Перес и Пина са контузени за домакините.

Ейбар записа второ поредно равенство и вече в трети последователен двубой "оръжейниците“ нямат загуба. Този път играчите на Хосе Мендилбар извъртяха 1:1 у дома срещу Бетис. Ейбар е на 16-та позиция, като има същия точков актив като предстоящия съперник – 24. Аут за регионалното дерби са Диас, Рамис, Ескаланте и Кике.

Прогноза: Алавес – Ейбар 0:0


Леванте – Леганес
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 14:00

Отборът на Леванте инкасира четвърта поред и общо 12-та загуба на сметката си до момента. В предишния кръг "жабките“ очаквано отстъпиха с 0:2 при визитата си на шампиона Барселона. Валенсианци остават с 26 точки и към момента са 13-ти в подреждането. Радоя, Вукчевич, Пиер и Дукуре са с травми за домакините.

Гол дълбоко в добавеното време за крайното 2:1 срещу Реал Сосиедад зарадва Леганес в битката за оцеляване. "Лос пепинерос“ губеха на почивката, но успяха да осъществят пълен обрат през втората част. Хората на Хавиер Агире са под чертата и са 18-ти с 18 точки. Авазием и Куеяр са с наказания, а контузени са Сиовас и Шимановски.

Прогноза: Леванте – Леганес 1:0


Хетафе – Валенсия
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 17:00

Хетафе все повече затвърждава мнението, че доброто представяне на тима не е случайно. В предишния кръг столичани постигнаха трета поредна и общо 11-та победа от началото на сезона, след като възпитаниците на Хосе Бордалас надиграха с 2:0 като гости коравия Атлетик Билбао. По този начин Хетафе се изкачи до 3-ото място в класирането, а тимът е с 39 точки. Контузени за домакините са Бергара и Манойлович.

Валенсия постигна труден, но важен, домакински успех за крайното 1:0 срещу Селта. По този начин "прилепите“ вече са на две точки от място в Топ 4, където е и предстоящия съперник, като футболистите на Албер Селадес имат 39 пункта и са на 5-ото място в колоната. Аут за тежката визита в покрайнините на Мадрид са Коклен, Вас, Гарай и Черишев, а Ману и Пичини са под въпрос.

Прогноза: Хетафе – Валенсия 2:2


Валядолид – Виляреал
Дата: 08.02.2020 г.
Час: 19:30

Отборът на Валядолид прекъсна негативната серия от девет поредни мача без победа, в които кастилци записаха пет ремита и четири поражения. Преди седмица "виолетовите“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на новака Майорка. Така клубът от едноименния град пое глътка въздух и събра 25 точки, като е на 13-та позиция в таблицата. Фернандес, Каро и Плаца са аут за домакините.

Подемът в представянето на Виляреал продължи и в предишния кръг, когато "жълтата подводница“ записа пета победа за последните си шест мача в Примера. Този път играчите на Хавиер Кайеха се наложиха с 3:1 у дома над Осасуна. Виляреал има 34 точки и е на 7-мо място в класирането, като вече дори и Топ 4 не е далеч – на дистанция от пет пункта. Контузени за гостите са Морено, Франсиско и Касерес, а Ангиса е наказан.

Прогноза: Валядолид – Виляреал 1:2


Еспаньол – Майорка
Дата: 09.02.2020 г.
Час: 13:00

Есапньол допусна пълен обрат и отстъпи с 1:2 на гости на Гранада. Поражението остави каталунците на последното 20-то място, а играчите на Абелардо Фернандес са с 15 точки и преди двубоите от предстоящия кръг са на три от спасението. Под въпрос за "папагалчетата“ са Кампусано, Корчия и Еспиноса.

Новакът Майорка вече е тимът в Ла Лига, който към момента е с най-много загуби на сметката си в Ла Лига – 14. В предишния кръг съставът от Балеарските острови отстъпи с 0:1 у дома от Валядолид, като въпреки поражението, засега Майорка остава над зоната на изпадащите и е с 18 точки. Контузен за гостите е Райо.

Прогноза: Еспаньол – Майорка 2:0


Реал Сосиедад – Атлетик Билбао
Дата: 09.02.2020 г.
Час: 15:00

Реал Сосиедад се отдалечи от Топ 4, след като инкасира трета загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Този път баските допуснаха обрат за крайното 1:2 от намиращия се в зоната на изпадащите Леганес. "Синьо-белите“ остават с 34 точки и са на 8-мо място в класирането. Контузен за големия регионален сблъсък е Ияраменди, а под въпрос са Моя и Сурутуса.

Атлетик Билбао също влиза в дербито в не особено добра серия. "Лъвовете“ са в серия от седем поредни мача без успех, като допуснаха две поражения и пет равенства. В предишния кръг селекцията на Гайска Гаритано отстъпиха с 0:2 у дома от коравия тим на Хетафе. Поражението остави Атлетик с 31 пункта, а клубът е на 9-та позиция. Мартинес, Де Маркос и Ганеа пропускат големия мач на баската област.

Прогноза: Реал Сосиедад – Атлетик Билбао 1:1


Селта Виго – Севиля
Дата: 09.02.2020 г.
Час: 19:30

Бъдещето на Селта в елитната Примера Дивисон продължава да е под сериозна въпросителна. В последния си мач галисийци отстъпиха с 0:1 от Валенсия, а това бе осми последователен двубой за "небесносините“ без успех. Клубът от Виго остава в зоната на изпадащите, като е на предпоследното 19-то място с актив от 17 точки. Васкес е наказан, а Вилар, Юнка и Бовю са контузени.

Севиля направи изненадващо домакинско реми срещу Алавес за крайното 1:1. Възпитаниците на Хулен Лопетеги отстъпиха заеманото от тях 3-то място и в момента са с една позиция по-назад в класирането, като имат 39 точки с колкото е и Хетафе. Торес и Карисо са извън сметките преди визитата край Атлантическия океан.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259