Барса постигна целта си срещу Леванте


FUTBOL-TV

Барса постигна целта си срещу Леванте

Барселона се наложи над Леванте с 2:1 на "Камп Ноу" в последния мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Ансу Фати вкара два бързи гола (30', 32') през първата част, а с две асистенции се отчете Лионел Меси.

При първото попадение Лео направи чудесно извеждащо подаване за Фати от собствената половина и разсече защитата на гостите. Младият бързак запази добре топката и останал очи в очи с вратаря Айтор прати топката между краката му за 1:0. Само 120 секунди по-късно Меси получи топката в половината на Леванте и напредна към наказателното, комбинира с Фати, който отправи нов точен удар – 2:0.

В 50-ата минута Гризман, Меси и Бускетс се изредиха да отправят шутове по посока на противниковата врата, но нито един от тях не успя да се разпише. В 52-ата пък гостите стигнаха до първите си два удара в срещата, но Тер Стеген бе на мястото си отрази. В самия край Рубен Рочина успя да вкара почетен гол за своя тим.

Днес един от ветераните в състава на Барселона - Жерард Пике, празнува своя 33-и рожден, а за гостите това е юбилеен мач под номер 500 в испанския елит.

  Сподели
311