Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Леванте
Дата: 24.01.2020 г.
Час: 22:00

Новакът Осасуна записа пети пореден мач без победа в Ла Лига. Този път клубът от провинция Навара направи 0:0 у дома срещу Валядолид. Така северняците вече имат 25 точки и са на 13-то място в класирането. Треньорът Хагоба Арасате не може да разчита на Еступинян, Мерида, Латоре и Навас.

Леванте допусна втора поредна загуба в първенството и общо пета за последните си десет мача в първенството. "Жабките“ отстъпиха с 0:1 у дома от Алавес, като по този начин валенсианци остават с 26 точки и са на 12-та позиция в таблицата. Вукчевич е наказан, а с травми са Мирамон, Пиер и Лопес.

Прогноза: Осасуна – Леванте 1:1


Еспаньол – Атлетик Билбао
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 14:00

Еспаньол се наложи с 2:1 над Виляреал, като по този начин каталунският тим прекъсна негативната си серия от девет мача без победа в Ла Лига. "Папагалите“ стартираха по-активно и още в 5-ата минута откриха резултата чрезД авид Луис. В началото на втората част Сержи Дардер проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Раул Де Томас се измъкна от опеката на защитник и с глава удвои преднината на гостите. Еспаньол все още е на последната 20-та позиция с 14 точки. Лопес е наказан, а Корчия и Пиати са под въпрос.

Атлетик Билбао записа четвърто последователно реми в Примера и вече в пет поредни срещи баските нямат победа. "Лъвовете“ направиха 1:1 у дома срещу Селта и все още нямат успех през настоящата 2020-та година. Селекцията на Гайска Гаритано са с 30 точки и са на 8-мо място в подреждането. Адуриц, Де Маркос и Ганеа все още лекуват контузии.

Прогноза: Еспаньол – Атлетик Билбао 2:2


Алавес – Виляреал
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 19:30

Алавес прекъсна серията от пет поредни мача без победа в Ла Лига и преди седмица баските сразиха с 1:0 като гости тима на Леванте. Това бе и първи успех за северняците през настоящата календарна година. "Синьо-белите“ са 14-ти и имат 23 пункта. Наставникът Асиер Гаритано не може да разчита на Уакасо и Пина.

Виляреал допусна малко очаквана загуба у дома. Еспаньол се наложи с 2:1 над "Жълтата подводница", като по този начин каталунският тим прекъсна негативната си серия от девет мача без победа в Ла Лига. Виляреал пропусна шанса да се настани до местата, даващи право на участие в Лига Европа. Валенсианци са на 9-то място с 28 пункта. Морено и Ману са аут, а под въпрос е Екамби.

Прогноза: Алавес – Виляреал 1:2


Севиля – Гранада
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 22:00

Реал Мадрид постигна трудна победа над Севиля с 2:1 в дербито на 20-ия кръг на Ла Лига. Много важен момент в срещата бе в 29-ата минута. Топката попадна във вратата на Тибо Куртоа. При центриране от корнер Гудел направи нещо като "заслон" на Едер Милитао, бразилецът падна на тревата, а това освободи Де Йонг, който с глава реализира за 0:1. Съдията обаче се допита до ВАР и в крайна сметка реши да отмени гола, заради нарушение. Ситуацията обаче бе повече от спорна. Иначе Каземиро беше главният герой за успеха на "Белия балет" с двете си попадения. За гостите точен беше Люк де Йонг, който се разписа между двете попадения. В 64-ата минута той изравни резултата с великолепен удар, а решението за попадението дойде отново след изглеждането на видео арбитража. Андалусци са 4-ти с 35 точки.

Барселона се наложи над Гранада с минималното 1:0 в двубой от 20-ия кръг на Ла Лига. Всичко най-интересно се случи след почивката. В 70-ата минута тимът на Гранада остана с десетима футболисти. Численото превъзходство даде резултат и само шест минути по-късно Меси успя да се разпише за своя отбор. Хората на Диего Мартинес са на 10-та позиция с 27 точки на сметката си. Санчес, Монторо и Кини са аут.

Прогноза: Севиля – Гранада 3:1


Селта Виго – Ейбар
Дата: 26.01.2020 г.
Час: 15:00

Селта Записа шести пореден мач без победа и второ последователно реми. Този път "небесносините“ стигнаха до точка при гостуването си на коравия тим на Атлетик Билбао за крайното 1:1. Въпреки спечелената точка, галисийци остават в зоната на изпадащите, като са на 18-то място с актив от 16 точки. Вилар и Майо са контузени.

Атлетико Мадрид пропусна възможността да се доближи на две точки от Барселона, след като инкасира загуба като гост на Ейбар. "Дюшекчиите" бяха пречупени при визитата си на "оръжейниците" с 2:0 в мач от 20-тия кръг на испанската Примера Дивисион, като това бе втори последователен домакински успех за баските. Играчите на Хосе Мендилбар се отдалечиха на шест пункта от опасната зона и вече са 16-ти с 22 точки. Диоп, Ескаланте и Рамис са под въпрос.

Прогноза: Селта Виго – Ейбар 1:1


Хетафе – Бетис
Дата: 26.01.2020 г.
Час: 17:00

След серията от две поредни загуби коравият тим на Хетафе успя да спечели. В предишния кръг възпитаниците на Хосе Бордалас сразиха с 3:0 Леганес в столичен сблъсък. Победата изкачи Хетафе на 5-то място в класирането, а мадридчани вече са с 33 точки и са само на две от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Родригес и Бергара са аут.

Бетис постигна първа победа за 2020 г. и в последния си мач в Примера севилци разбиха с 3:0 у дома устремилия се към челните места състав на Реал Сосиедад. "Зелено-белите“ имат 27 точки и към момента са на 11-то място в класирането. Федал и Фекир са наказани, а с травми са Карвальо и Хуанми.

Прогноза: Хетафе – Бетис 3:2


Реал Сосиедад – Майорка
Дата: 26.01.2020 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад пропусна втора добра възможност да се намести в Топ 4, след като баският клуб допусна втора поредна загуба. Този път "синьо-белите“ отстъпиха от Бетис с 0:3 и остават с 31 точки и вече са на четири точки от Севиля. Сулбедия, Ияраменди и Сурутуса са контузени.

Майорка постигна важна победа в битката за оставане в елита след убедителен домакински успех над Валенсия с 4:1 в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Играчите на Майорка изиграха много силно първо полувреме, в което поведоха с 3:0 след един гол на Антонио Райо и два на Анте Будимир. Дани Родригес увеличи на 4:0 в 79-ата минута. Феран Торес успя да вкара почетно попадение за "прилепите" 3 минути по-късно. Майорка е 17-ти с 18 точки и дръпна с две пред 18-ия Селта. Седлар е под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад – Майорка 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261