Еспаньол поднесе изненадата срещу Виляреал


FUTBOL-TV

Еспаньол поднесе изненадата срещу Виляреал

Виляреал допусна малко очаквана загуба у дома. Еспаньол се наложи с 2:1 над "Жълтата подводница", като по този начин каталунският тим прекъсна негативната си серия от девет мача без победа в Ла Лига.

"Папагалите“ стартираха по-активно и още в 5-ата минута откриха резултата. След центриране от ъглов удар, най-съобразителен в наказателното поле се оказа Давид Луис, който отблизо реализира с глава във вратата на Серхио Асенхо. В началото на втората част Сержи Дардер проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Раул Де Томас се измъкна от опеката на защитник и с глава удвои преднината на гостите.

След час игра се стигна до решаваща намеса на ВАР.  Съдията провери претенциите на домакините за игра с ръка в наказателното поле на Хави Лопес и посочи бялата точка. Освен това реферът показа директен червен картон на десния защитник на каталунците. Санти Касорла пък превърна дузпата в гол, връщайки интригата. До края обаче до нов гол така и не се стигна, като най-близо до него бе отново Касорла, чийто удар попадна в гредата.

Еспаньол все още е на последната позиция с 14 точки, колкото има и 19-ия Леганес. От своя страна Виляреал пропусна шанса да се настани до местата даващи право на участие в Лига Европа. "Подводницата" е на 9-то място с 28 пункта.

  Сподели
275