Ейбар удари по лидерските амбиции на Атлетико


FUTBOL-TV

Ейбар удари по лидерските амбиции на Атлетико

Столичният гранд Атлетико Мадрид пропусна възможността да се доближи на две точки от Барселона, след като инкасира загуба като гост на Ейбар. "Дюшекчиите" бяха пречупени при визитата си на "оръжейниците" с 2:0 в мач от 20-тия кръг на испанската Примера Дивисион.

След само десет минути игра, след центриране от корнер, Естебан Бургос откри резултата за домакините, а редовността на попадението бе прегледано и след съдействието на ВАР.  До паузата Атлети можеха да изравнят, но големият длъжник за своите се оказа Анхел Кореа. Аржентинецът продължи да бъде в тежест на своите, тъй като направи непростим пропуск и в 56-ата минута, след като не намери очертанията на вратата от непосредствена близост.

В самия край на мача, отново след изпълнение на ъглов удар, баските стигнаха и до второ попадение. Центрирането в наказателното поле бе избито напред, за да се окаже на крака на Еду Експозито, който с прецизен удар от границата на полето прати топката в мрежата на Облак за втори път.

Атлетико Мадрид остава на третата позиция в Ла лига с актив от 35 точки - на осем пункта от лидера Реал Мадрид и на три от втория Барселона

  Сподели
118