Реал взе дербито срещу Севиля


FUTBOL-TV

Реал взе дербито срещу Севиля

Реал Мадрид постигна трудна победа над Севиля с 2:1 в дербито на 20-ия кръг на Ла Лига. Много важен момент в срещата бе в 29-ата минута. Топката попадна във вратата на Тибо Куртоа. При центриране от корнер Гудел направи нещо като "заслон" на Едер Милитао, бразилецът падна на тревата, а това освободи Де Йонг, който с глава реализира за 0:1. Съдията обаче се допита до ВАР и в крайна сметка реши да отмени гола, заради нарушение. Ситуацията обаче бе повече от спорна.

Иначе Каземиро беше главният герой за успеха на "Белия балет" с двете си попадения. В 57-ата минута Лука Йович атрактивно подаде с пета към Каземиро в наказателното поле. Бразилецът запази топката с тяло, напредна и технично копна, за да преодолее вратаря - 1:0. 

Подобно на първия гол с асистент Йович, разочаровалият през първата част Лукас Васкес бе с ключова роля при втория гол на Реал, който падна в 70-ата минута. Той беше изведен по дясното крило и с фантастично центриране пред малкия пеналт "качи" топката за главата на Каземиро - удар и втори гол за бразилския дефанзивен халф. 

За гостите точен беше Люк де Йонг, който се разписа между двете попадения. В 64-ата минута той изравни резултата с великолепен удар, а решението за попадението дойде отново след изглеждането на видео арбитража. 

Реал вече има 43 точки в класирането и е едноличен лидер, но и с мач повече спрямо Барселона.

  Сподели
161