Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион

Леганес – Хетафе
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 17.01.2020 г.
Час: 22:00

Добрите изяви на Леганес продължават и в предишния кръг борещият се за оцеляване клуб записа четвърти пореден мач без поражение в Ла Лига. И този път хората на Хавиер Агире не спечелиха далеч от дома, като направиха 2:2 като гости на Валядолид. Леганес водеше през по-голямата част от времето, но в крайна сметка взе само точка. Така "лос пепинерос“ са на предпоследното 19-то място и имат 14 точки, като са само на точка от спасението. Шимановски е аут.

Реал Мадрид се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Хетафе в мач от 19-ия кръг на Примера. Това бе втора поредна загуба за селекцията на Хосе Бордалас, а преди това Хетафе бе в серия от седем последователни мача без поражение. Столичани имат 30 точки и са на 7-мо място в колоната. Родригес и Бергара са под въпрос.

Прогноза: Леганес – Хетафе 1:2


Леванте – Алавес
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 14:00

Леванте продължава да редува победите със загуби. В предишния кръг "жабките“ отстъпиха с 1:2 от Атлетико Мадрид и така вече имат пет поражения за последните си десет мача в първенството. Валенсианци са и отборът, който има най-малко равенства до момента – едва две. Леванте заема 11-то място и е с 26 пункта. Вукчевич е наказан, а Мирамон, Пиер и Весо са с травми.

Алавес записа пети пореден двубой без победа в Ла Лига. Този път баските направиха 1:1 у дома срещу Бетис. "Синьо-белите“ са 15-ти и имат 20 пункта. Уакасо и Пина са аут.

Прогноза: Леванте – Алавес 2:0


Осасуна – Валядолид
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 19:30

Новакът Осасуна стигна до късно реми за 1:1 като гост на Селта. Това бе четвърти пореден двубой за клуба от провинция Навара, който е на 12-то място и има 24 точки. Треньорът Хагоба Арасате не може да разчита на Еступинян, Навас и Переа.

Валядолид записа седми пореден мач без победа в шампионата. Този път "виолетовите“ направиха 2:2 у дома срещу борещия се за оцеляване тим на Леванте, като това бе трето поредно равенство у дома за кастилци. След него отборът е на 14-то място и има 21 точки. Вила и Санчес са контузени.

Прогноза: Осасуна – Валядолид 1:0


Майорка – Валенсия
Стадион: "Сон Мойс“, Палма де Майорка
Дата: 19.01.2020 г.
Час: 13:00

Новакът Майорка записа втора поредна и общо пета загуба за последните си шест мача в Ла Лига. Съставът от Балеарските острови падна 0:1 от Гранада. Така островитяните вече са под чертата, като заемат 18-та позиция и са с 15 пункта. Састре и Алегрия са под въпрос.

Валенсия записа минимална победа над Ейбар с 1:0 в мач от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. Максимилиано Гомес отбеляза единствения гол в 27-а минута. Уругваецът зарадва публиката на "Местая" с попадение с глава след центриране от дясно на Даниел Вас. До края на срещата играта бе равностойна, като и двата тима имаха своите шансове, но резултатът остана непроменен. Валенсия се изкачи на 6-ото място във временното класиране с 31 точки. Торес, Пичини и Морено са с контузии.

Прогноза: Майорка – Валенсия 1:3


Бетис – Реал Сосиедад
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 19.01.2020 г.
Час: 15:00

Бетис записа второ поредно равенство далеч от дома и вече в три кръга севилци нямат успех. "Зелено-белите“ са 13-ти и имат 24 точки. Фекир и Федал са наказани, а Педраса и Карвальо са контузени.

Реал Сосиедад допусна пълен обрат за 1:2 у дома срещу Виляреал, която сложи край на серията от четири последователни двубоя на баските без поражение. Въпреки загубата, играчите от Сан Себастиан са 5-ти и имат 31 пункта. Субелдия, Ияраменди и Йодегар са аут.

Прогноза: Бетис – Реал Сосиседад 2:2


Виляреал – Еспаньол
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 19.01.2020 г.
Час: 17:00

Виляреал стигна до пълен обрат като гост на Реал Сосиедад - 2:1 в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Домакините от Сан Себастиан откриха в 22-ата минута. В 56-ата минута Ману Трегейрос реализира от дузпа за 1:1. В 71-ата минута гол на Санти Касорла първо бе отменен заради засада, но след кратко съвещания с видео асистентите главният съдия зачете попадението и по този начин Виляреал стигна до победата. "Жълтата подводница“ е на 9-та позиция с 28 точки. Екамби и Сориано са под въпрос.

Борещият се за оцеляване състав на Еспаньол записа девети пореден двубой без победа. Въпреки кризата, "папагалчетата“ стигнаха до 2:2 у дома в градския сблъсък срещу шампиона Барселона. Мачът бе първи за Абелардо Фернандес начело на "синьо-белите“, като легендата на другия градски съперник ще трябва да спасява Еспаньол от угрозата от изпадане. Тимът е на последното 20-то място с 11 точки. Пиати и Корчия са контузени.

Прогноза: Виляреал – Еспаньол 2:1


Атлетик Билбао – Селта Виго
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 19.01.2020 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Атлетик Билбао записа трето поредно равенство в първенството и вече в четири последователни мача "лъвовете“ нямат победа. Този път баските направиха 1:1 като гости на устремилия се към призовите позиции Севиля. След ремито играчите на Гайска Гаритано имат 29 точки и са на 8-мо място в класирането. Адуриц и Ганеа все още не са изцяло възстановени, а Де Маркос е контузен.

Селта записа трето поредно равенство у дома, като този път "небесносините“ направиха 1:1 срещу Осасуна. Галисийци изпитват сериозни затруднения в своите изяви далеч от дома и са на спасителното 17-то място, като имат 15 точки. Вилар, Араухо и Бовю са с травми.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238