Барселона ще размаже Еспаньол


Н. Гавазов

Барселона ще размаже Еспаньол

Еспаньол - Барселона

Стадион: РСДЕ, Барселона

Дата: 04.01.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Карлос дел Серо

Съботната програма на 19-я кръг на Примера дивисион ще бъде затворена с дербито на Каталуния. Някога тези сблъсъци в западната част на Барселона бяха много жарки и свързани с много емоции, но ситуацията се промени през последните години и въпреки, че духът на градското дерби все още излъчва лека миризма, блясъкът на тези мачове избледня и интригата, коментарите и дебатите около двубоите присъства само до първия съдийски сигнал.

Еспаньол посреща лидера в класирането като последен в първенството на Ла Лига, с актив от само 10 точки, но все още с надеждата, че ще се измъкне от тежката ситуация, защото спасителният бряг не е толкова далече - само на 5 точки. Проблемът е, че колективът на Абелардо не показва добра игра в нито една от линиите си и наистина изглежда като най-слабия колектив в Примера дивисион. Само две победи в 18 мача ясно говорят какво се случва с "папагалите", които загубиха 6 от последните си осем срещи и са без успех в този период. Единственият светъл лъч през първата част на сезона бе класирането за плейофите в Лига Европа, но като отчетем какви посредствени отбори бяха съперници на каталунците (Ференцварош, Лудогорец и ЦСКА Москва), ще видим, че този успех не е толкова значим.

Барселона се намира на другия полюс. Да, хората на Ернесто Валверде не показват убедителна игра, грешките в защита са огромни, а зависимостта от Лионел Меси - още повече. Но "блаугранас" е на върха в таблицата за класиране, на две точки пред историческия съперник Реал Мадрид и с огромни шансове да защитят титлата си. Барселона проведе шест мача през декември и спечели 4 от тях, демонстрирайки отлична игра. А при двете равенства - на гости на Реал Сосиедад и домакинство на Реал Мадрид - Меси и компания се представиха под нивото си, което обяснява и резултатите. Каталунците дори можеха да претърпят поражение в Ел Класико, ако съдиите бяха по-прецизни в работата си.

Домакините са без контузения Корчиа и наказания Гранеро. Гостите не могат да разчитат на Тер Щеген, Артур и Дембеле, които се намират в лазарета.

29 от предишните 34 победи в дербито отидоха в Барселона

Еспаньол вкара само два гола в последните осем мача

12 от последните 14 победи на това място са за гостите

И без тази статистика е ясно кой е фаворитът. Еспаньол вкара най-малко голове в Лигата и допусна най-много голове. Едва ли точно Барселона е подходящият тим, срещу който могат да бъдат подобрени тези показатели. Имайки предвид всичко по-горе, очакванията са за размазваща победа на "блаугранас".

Прогноза: Еспаньол - Барселона 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Ернесто Валверде )
 
Нето
   
Роберто
Пике
Ленгле
Алба
Бускетс
Де Йонг
Ракитич
Меси
Суарес
Гризман
Калери
Лей
Варгас
Роча
Лопес
Дардер
Вия
Калеро
Еспиноса
Лопес
   
Лопес
 
Еспаньол (Абелардо)

Обоснована прогноза: Еспаньол - Барселона 0:3

  Сподели
293