Ел Класико остана без голове


FUTBOL-TV

Ел Класико остана без голове

Барселона и Реал Мадрид завършиха наравно при резултат - 0:0 в отложеното дерби от десетия кръг на Ла Лига. Въпреки липсата на голове - не липсваха положения. В 17-ата защитата на “лос кулес" не се подреди добре при изпълнение на корнер, Каземиро нанесе удар с глава и Жерард Пике изби от голлинията.

В 26-ата минута  Тер Стеген на два пъти се намеси решаващо и не позволи да се стигне до гол във вратата му. В 31-ата минута Алба центрира, а Тибо Куртоа изби, Меси опита добавка от разстояние, но Рафаел Варан успя да избие пред голлинията. Малко след това Валверде бе близо до гола, но топката мина близо до вратата. 

В началото на второто полувреме (55-а минута) жълти плажни топки бяха изпратени на терена, а освен това бяха разпънати няколко политически насочени банера. В резултат най-вече на топките срещата бе прекъсната за малко повече от минута.

В 73-ата минута Менди подаде към Бейл, успоредно на голлинията, а уелсецът вкара топката във вратата. Флагът на страничният рефер обаче беше вдигнат. а след това се стигна до намесата на ВАР и в крайна сметка главният съдия потвърди, че има засада. До края Луис Суарес пропусна да се разпише от добра ситуация.

Така промяна на върха в класирането на първенството не настъпи. Двата отбора продължават да са с еднакъв брой точки - 36, като каталунците са с малко по-добра голова разлика.

  Сподели
435