Агент: Облак е смес между Меси и Роналдо на вратата


Н. Гавазов

Агент: Облак е смес между Меси и Роналдо на вратата

Агент Миха Млакар, който представлява интересите на вратаря на Атлетико Ян Облака, сподели мнението си за нивото на своя клиент.

"Според мен Меси е най-добрият играч в света заради таланта си, а Кристиано Роналдо е най-добрият по отношение на професионализма. Тогава в света на вратарите, Облак  е смес от  двамата, но при това не подценявам достойнствата на други отлични вратари, които играят важни роли в своите отбори.

Всеки от четирите трофея на Замора (наградата, която испанският вестник Marca  дава на вратаря с най-малко допуснати голове в Ла Лига) е специален и  разбира се, всеки от тях има еднаква стойност, но може би първият беше най-важният , Особено защото всичко започна в Атлетико.

Беше много трудно. Не мисля, че не вярваха в него, когато той се премести в Атлетико, но всички имаха много високи очаквания, след като Куртоа и Де Хеа играха в отбора ... Въпреки,  че Облак спечели три титли с Бенфика в предишния сезон,  той бе най-добрият вратар на португалското първенство, а Атлетико плати 16 милиона за него, хората все още продължават да се питат дали нивото му е достатъчно за този клуб. Но мисля, че бързо, още след първите мачове, те разбраха, че са подписали с един от най-добрите млади вратари в света.

Струва ми се, че да спечелим Самора в четири поредни сезона в лигата, където играят футболисти, взели последните десет "Златни топки" е достатъчно доказателство за качество. За Ян винаги е много по-важно да печели трофеи с клуба, а не да взема индивидуални награди. Бъдещето на Облака в Атлетико винаги ще зависи от амбициите на клуба", заяви Млакар.

  Сподели
130