Солдадо: Хваща ме срам, гледайки снимките когато играх за Реал Мадрид


Н. Гавазов

Солдадо: Хваща ме срам, гледайки снимките когато играх за Реал Мадрид

Нападателят на Гранада Роберто Солдадо говори за времето, прекарано в Реал Мадрид.

"Сега тежа седем килограма по-малко, отколкото когато играх за Реал. Гледам снимките си по време на кариерата ми при "бланкосите" и ме е срам. Още бях дете. Имаше такива играчи като Фиго, Зидан, Раул, - супер професионалисти. Но взех пример от други ... Направих това, което не трябваше да правя.

Всеки трябва да поеме отговорност за своите действия, да знае какво е подходящо и кое не, да разбере границите на разумното. Мислех, че съм по-добър от Бекъм. Не бях психологически готов, главата ми не беше готова да играя за Реал Мадрид. Беше трудно. Иска ми се да имам възможност да се върна в онова време, сега бих се възползвал на 100% от шанса си. Поглеждам назад и си мисля: "Какво дете бях.“ Някой трябваше да ме сграбчи, да ми удари един шамар  и да ме  попита: "Какво правиш?"

Не се интересувах от себе си, много ядях. Гледам снимките и си мисля: как тогава бих могъл да играя в Реал Мадрид? Ако се грижех по-добре за себе си и бях по-зрял, може би щях да имам повече възможности да играя. Подобни мисли постоянно ме преследват. По онова  време някой можеше  да каже сутринта: "Защо не пием?“ И аз бях първият, който е готов да отиде да почива", заяви Солдадо.

  Сподели
104