Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Леганес
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 13.12.2019 г.
Час: 22:00

Алавес допусна втора поредна загуба и общо осма до момента. Този път баските отстъпиха с 0:3 при гостуването си на новака Гранада. Поражението остави баските с 18 точки, а хората на Асиер Гаритано са на 15-то място в класирането. Вакасо и Лагуардия са наказани, а Пина е контузен.

Леганес записа едва втори успех от началото на сезона и първи откакто Хавиер Агире пое отбора. Преди седмица клубът от покрайнините на столицата се наложи с 3:2 у дома над Селта. "Лос пепинерос“ поеха глътка въздух, но въпреки това остават в зоната на изпадащите, като са на предпоследното 19-то място с 9 пункта. Рецио, Сиовас, Шимановски и Наваро са с травми.

Прогноза: Алавес – Леганес 2:0


Гранада – Леванте
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 14:00

Гранада прекъсна негативната серия от пет последователния двубоя в Примера без успех, в която южняците допуснаха четири загуби и едно реми. В предишния кръг селекцията на Диего Мартинес сломи с 3:0 у дома Алавес. Така андалусци вече имат 24 точки и се придвижиха до 9-ото място в колоната. Пуертес, Мартинес, Кьойбашъ, Кини, Монторо, Вико и Санчес са аут.

Леванте инкасира втора поредна загуба, като и този път "жабките“ допуснаха четири попадения във вратата си. Последното поражение за тима бе особено болезнено, тъй като Леванте загуби голямото градско дерби срещу Валенсия с 2:4, въпреки че имаше аванс от два гола. Така Леванте остава с 20 точки и е на 12-та позиця в таблицата. Фалкон е наказан, а Весо, Дуарте, Мелеро, Кабако и Дукуре са контузени.

Прогноза: Гранада – Леванте 2:1


Атлетик Билбао – Ейбар
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 19:30

Атлетик Билбао записа четири победи и едно реми в последните си пет мача в Ла Лига. Преди седмица обаче "лъвовете“ отстъпиха с 2:3 при гостуването си на Бетис. Играчите на Гайска Гаритано отстъпваха с три гола пасив, успяха да се върнат в срещата, но силите на баските не стигнаха за подвиг. Северняците остават с 26 точки и са на 6-то място във временното класиране. Муняин, Адуриц и Ганеа са контузени.

Ейбар инкасира четвърта поредна загуба, след като в предишния кръг баските паднаха 0:1 у дома от Хетафе. Селекцията на Хосе Мендилбар е на 16-то място в класирането с актив от 15 точки, което е на два пункта от първия от отборите под чертата. Аут за регионалното дерби са наказаните Диоп и Ореяна.

Прогноза: Атлетик Билбао – Ейбар 3:0


Хетафе – Валядолид
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 13:00

Коравият тим на Хетафе няма загуба вече в шест поредни мача. Преди седмица столичани се наложиха с 1:0 на гости на Ейбар. Така селекцията на Хосе Бордалас има 27 точки и е на 5-та позиция в класирането, като Хетафе продължава да преследва място в Топ 4. Бергара е контузен.

Валядолид пък няма победа вече в четири последователни срещи. Кастилци са в серия от две последователни нулеви ремита. В предишния кръг "виолетовите“ поделиха точки с амбициозния Реал Сосиедад. Отборът от едноименния град продължава да е в долната половина на таблицата, като се намира на 14-то място с актив от 19 точки. Мартинес, Санчес и Плаца са с травми.

Прогноза: Хетафе – Валядолид 2:0


Селта Виго – Майорка
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 15:00

Селта продължава с колебливите изяви. В предишния кръг "небесносините“ отстъпиха с 2:3 като гости на намиращия се в зоната на изпадащите тим на Леганес. Галисийци също са под чертата, като се намират на 18-то място с 13 точки. Фернандес е наказан, а с контузии са Дип, Вияр, Юнка и Бовю.

Испанският шампион Барселона спечели убедително с 5:2 над гостуващия Майорка в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Тимът от Балеарските острови стигна до две попадения, дело Анте Будимир (36 и 64), но головете на новака се оказаха крайно недостатъчни. Майорка е на спасителното 17-то място с актив от 14 точки, което е само с една повече от предстоящия съперник.

Прогноза: Селта Виго – Майорка 1:1


Еспаньол – Бетис
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 17:00

Реал Мадрид победи закъсалия Еспаньол с 2:0 и запрати каталунците на последното 20-то място в класирането. Мадридският клуб доминираше през целия мач, а по гол в двете полувремена стигнаха за безпроблемния успех. "Папагалчетата“ остават с 9 точки и към момента са на пет от спасението. Треньорът Пабло Мачин не може да разчита на Итураспе, Мата, Лопес, Варгас и Гомес.

Добрата серия на Бетис продължава и "зелено-белите“ вече са с три последователни победи в Примера. Този път севилци се наложиха с 3:2 над амбициозния Атлетик Билбао, а над всички бе ветеранът Хоакин, който вкара всичките попадения за Бетис. По този начин той стана най-възрастният играч в Ла Лига, който отбелязва хеттрик. Южняците са с 22 точки и са на 11-то място в колоната. Гуардадо е наказан, а с травми са Сидней, Карвальо и Хуанми.

Прогноза: Еспаньол – Бетис 1:2


СевиляВиляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 19:30

Борещият се за първото място състав на Севиля записа осми пореден мач без поражение, само че този път "рохибланкос“ бяха спрени при гостуването си на силно представящия се новак Осасуна за крайното 1:1. Южняците продължават да са на 3-та позиция, като имат 31 точки и изостават на три от грандовете Барселона и Реал Мадрид. За домакините няма отсъстващи играчи.

Виляреал е без победа в шест поредни мача и се намира на 13-та позиция в таблицата. Съставът на Хави Кайеха спечели за последно на 25 октомври - 4:1 срещу Алавес. В предишния кръг "жълтата подводница“ направи домакинско 0:0 срещу Атлетико Мадрид, но въпреки това валенсианци остават в долната половина на класирането. Аут за тежката визита в Севиля са Морено, Гера, Касорла и Ману.

Прогноза: Севиля – Виляреал 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257