Жълтата подводница застана на пътя на Атлетико


FUTBOL-TV

Жълтата подводница застана на пътя на Атлетико

Отборът на Атлетико Мадрид стигна само до нулево равенство като гост на Виляреал в среща от кръга на Ла Лига. Така столичният тим не можа да се придвижи по-напред от шестото място в класирането на испанското футболно първенство.

В началните минути пред Чуквуезе се откриха две добри положения, но той не успя да се разпише. В средата на първата част Сантиаго Ариас се опита да изчисти топката, но уцели крака на Мой Гомес, но съдията Ернандес Ернандес не даде дузпа за домакините.

В 24-ата минута отново Феликс имаше шанс след като засече подаване на Саул Нигес, но стреля над напречната греда. В 38-ата минута Франсиско Торес скочи най-високо след центриране от ъглов удар, но стреля малко над напречната греда.

Втората част стартира с натиск на Атлетико и силен удар на Саул, отразен от Асенхо. В 54-ата минута Чуквуезе пак имаше шанс да застраши Облак, но не иизгра ситуацията добре. До края до гол така и не се стигна, макар да имаше положения.

"Дюшекчиите" имат 26 точки, колкото и Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. Мадридският тим е завършил наравно в 8 от 16-те си мача и е вкарал едва 16 гола. Виляреал е в още по-лоша форма. "Жълтата подводница" е без победа в шест поредни мача и се намира на 12-а позиция в таблицата. Съставът на Хави Кайеха спечели за последно на 25 октомври - 4:1 срещу Алавес.

  Сподели
160