Атлетико - Барселона: Под 2.5 гола и без победител


Н. Гавазов

Атлетико - Барселона: Под 2.5 гола и без победител

Атлетико - Барселона

Стадион: "Ванда Метрополитано", Мадрид

Дата: 01.12.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Антонио Матеу

Атлетико Мадрид посреща Барселона в централен мач от 15-я кръг на Примера дивисион. "Дюшекчиите" са без загуба в последните си 18 срещи тук и само с едно поражение от 35 двубоя на "Ванда Метрополитано". Каталунците пък вече претърпяха три поражения като гости през този сезон, последното от Леванте в началото на ноември. Няма никакво съмнение, че утре вечер ни очакват горещи 90 минути в сърцето на испанската столица.

Атлетико влиза в срещата след загуба на гости на Ювентус в средата на седмица и хората на Диего Симеоне ще трябва да решат въпроса с класирането си за плейофите в Шампионска лига в последния кръг на груповата фаза на турнира. Интересното около тази среща е, че мадридчани отправиха същото количество удари като своя съперник и създадоха повече положения за гол, но така и не успяха да превземат вратата на Войчех Шчесни. Впрочем, подобно нещо се видя в играта на Атлетико и при гостуванията на Гранада и Байер Леверкузен, в който "дюшекчиите" се провалиха. Като цяло, през този сезон тимът не се представя добре навън, но както казахме в началото, столичани играят много силно  у дома, макар че не успяха да победят тук отбори като Реал Мадрид, Валенсия и Ювентус. В момента Атлетико има 25 точки и заема пета позиция в Ла Лига, което означава, че при евентуален успех ще се изравни с "блаугранас" на второто място.

Барселона е на другия полюс. Шампионите приеха Борусия Дортмунд в средата на седмицата и постигнаха комфортна победа с 3:1, с която си гарантираха първото място в квартета си от Шампионска лига, което е повод за добро настроение в тима. Преди това хората на Ернесто Валверде записаха труден успех на гости на Леганес. Така победната серия на каталунците вече е три мача, а "блаугранас" е втора, на 3 точки от лидера Реал Мадрид, но като цяло сезонът не се развива в обичайното русло за Барселона. Казахме вече за проблемите при гостуванията, при това на отбори, които са средняци, но тук ще добавим и голямата зависимост на тима от Лионел Меси, спадът в играта в определени сегменти на двубоите, постоянните и досадни грешки на защитата, включително и не толкова убедителното представяне на Серхио Бускетс.

Домакините са без контузените Врсалко, Савич и Коста, а гостите не могат да разчитат на контузените Семедо и дембеле и на наказания Бускетс. Това означава, че защитата ще е същата като в мача с Борусия Дортмунд, а в средата на терена ше видим Видал в компанията на Артур и Де Йонг.

- Последният сблъсък между тези два отбора завърши с победа 2:0 за Барселона

- И двата тима вкараха голове в три от последните си пет мача

- В седем от предишните им десет мача бяха вкарани под 2.5 гола

- Съперниците записаха 4 равенства в последните си десет срещи

- Нито един от последните им 15 срещи не завърши при нулево равенство

Статистиката по-горе предполага да очакваме попадения и в двете врати. Въпросът е кой от двата отбора ще вкара повече от другия. Повечето анализатори и букмейкъри очакват това да бъде Атлетико, като основният мотив са  трудностите на каталунците при гостуванията им. Има резон в тези разсъждения, но и нека не забравяме, че в някои от тези срещи Меси не игра или не започна в стартовия състав, а също така Луис Суарес се провали срещу Леванте. В момента и аржентинецът, и уругваецът изглежда, че се намират във форма, а това може да донесе само главоболия за защитата на столичани. Да, отбраната на шампионите не е убедителна, но и нападателите на "дюшекчиите" пропиляват златни възможности.

За това изводът, който правим е, че ако се търси победител в тази среща, по-разумно е да погледнем към Барселона. Иначе най-реален изглежда вариант, при който нито един от съперниците няма да успее да вземе трите точки.

Прогноза: Атлетико - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Атлетико Мадрид

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.11.2019 ШЛ група D Ювентус 1 - 0 Атлетико Мадрид
23.11.2019 Примера Дивисион Гранада 1 - 1 Атлетико Мадрид
10.11.2019 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 3 - 1 Еспаньол
06.11.2019 ШЛ група D Байер Леверкузен 2 - 1 Атлетико Мадрид
02.11.2019 Примера Дивисион Севиля 1 - 1 Атлетико Мадрид


Последни 5 срещи - Барселона

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.11.2019 ШЛ група F Барселона 3 - 1 Борусия Дортмунд
23.11.2019 Примера Дивисион Леганес 1 - 2 Барселона
13.11.2019 Приятелски срещи Картахена 0 - 2 Барселона
09.11.2019 Примера Дивисион Барселона 4 - 1 Селта Виго
05.11.2019 ШЛ група F Барселона 0 - 0 Славия Прага


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.04.2019 Примера Дивисион Барселона 2 - 0 Атлетико Мадрид
24.11.2018 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 1 Барселона
04.03.2018 Примера Дивисион Барселона 1 - 0 Атлетико Мадрид
14.10.2017 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 1 Барселона
26.02.2017 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 2 Барселона
  Сподели
305