Клоп: Пуснахме замразен вратар


Н. Гавазов

Клоп: Пуснахме замразен вратар

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп защити "замразения вратар“ Адриан след победата с 2: 1 над Брайтън.

В събота "червените“ спечелиха още три точки, но успеха в  мача на "Анфийлд“ не дойде лесно. Алисон получи директен червен картон, което наложи Клоп да пусне в игра Адриан.  

Едва заставайки между гредите, Адриан пропусна глупав гол от пряк свободен удар, но Клоп обяснява това с факта, че испанският страж не е имал време да загрее достатъчно, преди да се появи на терена.

"Разбира се, животът ви се усложнява, когато на вратаря се покаже червен картон, а вие сте принудени да направите замяна.

Пуснахме замръзнал вратар - на практика се получи  така. Всеки, който седеше на пейката, всъщност не беше загрял и можете да си представите какво чувстваше, когато трябваше спешно да влезе в играта с тънка фланелка  и ръкавици, които не те топлят. А след това някои хора позволиха да се случи подобно изпълнение на пряк свободен удар (визира съдията в мача, Б.ред.)

Изглеждаш малко глупаво в такъв момент, но остава да го приемеш.

Продължихме да се борим, особено Адриан, който ни помогна много с няколко спасявания и изстрели след подавания от фланговете. Въпреки,  че със замръзналия си крак той все още не можеше да изпраща топката толкова далече, както му се искаше.

Това направи играта малко по-интересна, но в крайна сметка е важно, че спечелихме. Точно това искахме, така че съм много доволен.

Аз съм много, много доволен как момчетата се стараеха. Много съм доволен и горд от желанието им. Червеният картон прави тази победа още по-специална, ако трябва да бъда честен", заяви Клоп.

  Сподели
139