Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Валядолид
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 29.11.2019 г.
Час: 22:00

Отборът на Селта пое глътка въздух и сложи край на поредицата от пет последователни загуби, след като в предишния кръг галисийци записаха едва трета победа от началото на сезона. "Небесносините“ се наложиха с 3:1 като гости на Виляреал, а големият герой за Селта бе Яго Аспас, който вкара две от попаденията. Въпреки успеха, клубът от Атлантическия бряг остава в зоната на изпадащите и е с 12, заемайки 18-то място. Бланко, Вияр и Бовю са контузени.

Валядолид пък допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Ла Лига. Преди седмица кастилци отстъпиха с 0:1 у дома от амбициозния състав на Севиля. Поражението остави "виолетовите“ със 17 точки и към момента са на 14-та позиция. Санчес и Плаца са аут за гостите.

Прогноза: Селта Виго – Валядолид 2:1


Реал Сосиедад – Ейбар
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 17:00

Реал Мадрид спечели волева победа с 1:3 над Реал Сосиедад в мач от 14-ия кръг на Примера Дивисион. Гостите поведоха още във втората минута чрез Вилиан Хосе, който се възползва от груба грешка на Серхио Рамос. "Кралския клуб" не се отчая и натисна, а това завърши с гол на Бензема в края на първата част. В самото начало на второто полувреме Модрич изведе Реал Мадрид напред, а в 74-ата минута хърватинът се разписа, възползвайки се от пас на Бензема. Сосиедад има 23 точки, баските са на 6-то място. Ияраменди е аут за северняците.

Ейбар допусна втора поредна загуба, като и този път баският клуб падна у дома, само че в регионалното дерби срещу Алавес с 0:2. Селекцията на Хосе Мендилбар остава с 15 точки и е на 16-то място в подреждането. Отсъстващи за гостите са Арбия и Диас.

Прогноза: Реал Сосиедад – Ейбар 3:1


Майорка – Бетис
Стадион: "Сон Мойс“, Палма де Майорка
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 19:30

Новакът Майорка продължава да изпитва сериозни затруднения далеч от дома. В предишния кръг клубът от Балеарските острови допусна пета поредна загуба в своя визита, като този път Майорка падна с 1:2 от Леванте. Островитяните са непосредствено над зоната на изпадащите и са на 17-та позиция в колоната. Рахман и Кучо са под въпрос за домакините.

Гол в 93-ата минута донесе успех на Бетис с 2:1 у дома срещу Валенсия. "Зелено-белите“ стигнаха до пълен обрат, а благодарение на трите точки южняците успяха да се изкачат до 15-ото място и са с 16 пункта. Сидней, Тейо, Карвальо, Хуанми и Гонсалес са контузени, а Бартра е под въпрос.

Прогноза: Майорка – Бетис 1:1


Валенсия – Виляреал
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 22:00

Валенсия допусна драматична загуба с 1:2 и то след гол в добавеното време при гостуването си на Бетис. "Прилепите“ имаха своите положение, но не успяха да ги материализират и в крайна сметка останаха без спечелена точки при визитата си в Севиля. Така възпитаниците на Албер Селадес са с 20 точки, като заемат 10-то място във временното класиране. През седмицата Валенсия изигра нов интригуващ двубой, който отново не спечели, само че в Шампионската лига за крайното 2:2 у дома срещу Челси. Кондогбия, Черишев, Диахаби и Черишев са контузени.

Виляреал допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Примера. Този път "жълтата подводница“ отстъпи у дома от Виляреал за крайното 1:3. Хората на Хавиер Кайеха са 12-ти и имат 18 пункта. Аут за регионалното дерби срещу Валенсия са Ибора, Морено и Гера.

Прогноза: Валенсия – Виляреал 3:2


Севиля – Леганес
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 13:00

Устремилият се към първото място състав на Севиля продължава със силните изяви. "Рохибланкос“ са непобедени вече в шест поредни кръг, като за този период южняците постигнаха четири успеха. В предишния кръг играчите на Хулен Лопетеги спечелиха с 1:0 гостуването си на Валядолид. Така севилци се утвърдиха на 3-ото място във временното класиране и имат 26 точки, като са на точка зад Барселона и Реал Мадрид, които тепърва ще имат двубой помежду си. Окампос е наказан за домакините.

Леганес бе близо до това да поднесе сензацията в предишния кръг и водеше през по-голямата част от домакинството си на Барселона, но в крайна сметка "лос пепинерос“ рухнаха и отстъпиха с 1:2. Столичани остават все така на последното 20-то място, като са с 6 точки. Наставникът Хавиер Агире не може да разчита на Кеведо, Наваро и Шимановски.

Прогноза: Севиля – Леганес 4:1


Атлетик Билбао – Гранада
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао постигна втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в Примера. Преди седмица "лъвовете“ се наложиха с 2:1 като гости на новака Осасуна. Така баските събраха 23 точки и вече са на 5-то място във временното класиране. Муняин, Адуриц и Ечебария са аут, а Раул Гарсия е под въпрос.

Гранада успя да измъкне точка при домакинството си на Атлетико Мадрид за 1:1 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения паднаха през втората част, макар и преди почивката да имаше интересни положения. "Дюшекчиите" излязоха напред в резултата чрез Ренан Лоди (60). Домакините съумяха да стигнат до равенството с гол на Санчес седем минути по-късно. В добавеното време гостите от Мадрид претендираха за дузпа на дебютанта Дарио Поведа, но в крайна сметка такава не бе свирена от рефера. Играчите на Диего Мартинес са 8-ми и имат 21 точки. Санчес и Рамос са с травми.

Прогноза: Атлетик Билбао – Гранада 2:0


Еспаньол – Осасуна
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 17:00

Еспаньол прекъсна серията от три поредни загуби в Примера, но каталунците отново не спечелиха. Този път играчите на Пабло Мачин направиха 1:1 у дома срещу Хетафе. "Папагалчетата“ имат 9 точки и са на предпоследното 9-то място в класирането. В лазарета на Еспаньол са Лопес, Ферейра, Варгас, Гомес и Пиати.

Новакът Осасуна допусна първа домакинска загуба за сезона. Това се случи в предишния кръг, когато клубът от Памплона отстъпи с 1:2 от Атлетик Билбао. Осасуна остава с 19 точки и е на 11-то място в подреждането. Гарсия, Ернандес, Мартинес и Барха са аут.

Прогноза: Еспаньол – Осасуна 1:1


Хетафе – Леванте
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 19:30

След двете поредни победи сега клубът на Хетафе е в серия от две последователни ремита. Този път столичани направиха 1:1 срещу Еспаньол и така селекцията на Хосе Бордалас е с 21 пункта, като се намира на 7-мо място в таблицата. Арамбари и Мата са наказани, а с травми са Ньом и Бергара.

Леванте постигна трета победа в последните си пет срещи в първенството. В предишния кръг "жабките“ сразиха с 2:1 у дома новака Майорка. Така валенсианци вече имат 20 точки и са на 9-то място в подреждането. Кампаня е наказан, а с контузии за гостите са Мелеро, Постиго, Кабако, Лопес, Пиер и Дукуре.

Прогноза: Хетафе – Леванте 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
386