Барса бе близо до издънка, но стигна до обрат срещу Леганес


FUTBOL-TV

Барса бе близо до издънка, но стигна до обрат срещу Леганес

Барселона беше много близо до нова издънка на чужд терен в Примера дивисион, но все пак успя да надвие последния в класирането Леганес с 2:1. Двубоят беше от 14-ия кръг, а след измъчената победа Лео Меси и компания продължават да водят в класирането с 28 точки. Реал Мадрид е с 25, а от 22:00 часа тази вечер приема Реал Сосиедад. 

Още в 12-ата минута домакините от столицата поведоха с 1:0 след образцова акция и брутално изпълнение на Несири. Рубен Перес умело задържа топката между няколко футболисти на каталунците и подаде на Роке Меса в центъра на терена. Плеймейкърът от своя страна веднага пусна по дясното крило за Несири, който развинти Жерар Пике и прати топката в горния десен ъгъл - страховит гол и аванс за Леганес. 

Барса започна по-уверено втората част и в 48-ата Пике уцели гредата. Изравнителният гол не закъсня. В 53-ата Меси спечели нарушение, а след това центрира и Суарес беше точен с глава - 1:1. 

В 79' отново падна гол след статично положение в полза на шампионите. Осман Дембеле центрира от корнер, като топката се удари в крак на защитник на Леганес и се озова в краката на Видал, който бе останал сам срещу вратаря и от близка дистанция се разписа. Домакините претендираха за засада, но VAR потвърди, че топката е достигнала до чилиеца след своеобразно подаване на защитника на мадридчани. 

Трябва да се отбележи, че в срещата днес треньорът на Барселона Ернесто Валверде даде шанс за изява на сенегалеца Муса Ваг. 21-годишният десен защитник записа дебют за каталунците в Примера дивисион.

  Сподели
95