Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Майорка
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 22.11.2019 г.
Час: 22:00

Серията от две поредни победи за Леванте приключи в предишния кръг. В него "жабките“ отстъпиха с 1:2 като гости на Атлетик Билбао след пълен обрат през втората част. Така валенсианци остават със 17 точки и са на 12-та позиция в класирането. Рочина, Лопес, Пиер и Дукуре са контузени.

Майорка победи с 3:1 Виляреал в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. В 11-ата минута Висенте Ибора фаулира Такефуса Кубо и съдията отсъди дузпа. Лаго Жуниор беше точен за 1:0. В 22-ата минута Майорка получи втора дузпа за нарушение на вратаря Серхио Асенхо срещу Дани Родригес. Потърпевшият реализира за 2:0. В 48-ата “жълтите" също получиха дузпа след нарушение на Луис Састре срещу Жерард Морено. Сантиаго Касорла реализира от бялата точка. Още в 53-ата “червените" върнаха преднината си от два гола чрез Кубо. Японският халф получи пред границата на наказателното поле и отбеляза с техничен удар до лявата греда на вратаря - 3:1. Клубът от Балеарските острови е на 16-то място с 14 точки. Баба, Агбенйену и Кучо са аут.

Прогноза: Леванте – Майорка 1:0


Бетис – Валенсия
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 23.11.2019 г.
Час: 17:00

Бетис допусна шеста загуба от началото на сезона, като това със сигурност бе най-болезненото поражение за "зелено-белите“, тъй като те загубиха с 2:3 у дома градския сблъсък срещу Севиля. Така южняците са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 17-то място и са с 13 точки. Федал е наказан, а Карвальо, Каптум и Хуанми са контузени.

Валенсия постигна домакински успех над Гранада. "Прилепите" се наложиха у дома с 2:0 в среща от 13-ия кръг на Ла Лига. Всичко най-интересно се случи след почивката. В 74-ата Дани Вас отбеляза от малък ъгъл - 1:0. В седмата минута на добавеното време Феран Торес получи подаване директно от вратаря Яспер Силесен. Младокът напредна и със силен удар от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл вкара за крайното 2:0. След успеха си Валенсия събра 20 точки и се изравни по този показател с допусналия трета поредна загуба Гранада, като "лос че“ е на 9-та позиция. Коща, Кондогбия, Диахаби и Пичини са контузени.

Прогноза: Бетис – Валенсия 1:2


Еспаньол – Хетафе
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 13:00

Атлетико Мадрид помрачи настроението в Еспаньол, който само преди броени дни записа категоричен успех с 6:0 над Лудогорец в Лига Европа. Тимът от Барселона инкасира поражение с 1:3 при визитата си в столицата в среща от кръга на Ла Лига. “Бланкиблаус" откриха резултата чрез Сержи Дардер в 38-ата минута, но след това столичани тотално надиграха "папагалите“ за пълния обрат. Каталунците остават на предпоследното 19-то място с актив от 8 точки. Кайери, Гомеш и Пиати са в лазарета на Еспаньол.

Хетафе записа четири успеха за последните си пет мача в Примера, а преди паузата за европейските квалификации столичани извъртяха нулево реми у дома срещу Еспаньол. Така селекцията на Хосе Бордалас имат има 20 пункта и е на 7-мо място в подреждането, като е на четири от Топ 4. Ньом е наказан, а Бергара и Манойлович са контузени.

Прогноза: Еспаньол – Хетафе 1:2


Осасуна – Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 15:00

Едва ли вече е изненада новината, че новакът Осасуна записа ново равенство в Ла Лига. Този път тимът от Памплона направи 0:0 на гости на Хетафе. Така северняците вече имат седем ремита и продължават да са едноличен водач по този показател. Иначе Осасуна е с 19 точки е на 10-та позиция в колоната. Олер е наказан, а Кастелано, Мартинес, Видал, Ибанйес и Барха са контузени.

Амбициозният състав на Атлетик Билбао записа втора поредна домакинска победа. Този път "лъвовете“ сразиха трудно с 2:1 у дома Леванте и от след пълен обрат през втората част. Баските вече имат 20 точки и са на 6-то място. Адуриц и Ечебария са с травми.

Прогноза: Осасуна – Атлетик Билбао 1:1


Ейбар – Алавес
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 17:00

Реал Мадрид записа категоричен успех с 4:0 при визитата си на Ейбар в среща от кръга на Ла Лига. “Лос бланкос" си свършиха работата още преди почивката след попадения на Карим Бензема и Серхио Рамос, а през втората част и Валверде отбеляза. Това бе шеста загуба до момента за хората на Хосе Мендилбар, която сложи край на двете поредни победи на баския клуб. Ейбар е на 15-то място и е с 15 точки. Аут за регионалния сблъсък са Рамис и Диас.

Алавес записа четвърта победа от началото на сезона. Преди паузата за европейските квалификации баските сразиха с 3:0 у дома Валядолид. По този начин играчите на Асиер Гаритано поеха глътка въздух и така северняците вече имат 15 точки и са на 14-та позиция във временното класиране. Гарсия и Лагуардия са наказани, а Вакасо и Ели са контузени.

Прогноза: Ейбар – Алавес 0:0


Виляреал – Селта Виго
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 19:30

Майорка победи с 3:1 Виляреал в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Това бе втора поредна загуба за "жълтата подводница“ далеч от дома, а освен това играчите на Хавиер Кайеха нямат успех в Примера вече в три последователни двубоя. Виляреал е на 11-то място и е с 18 точки. Албиол е наказан, а Морено и Гера са контузени.

Лионел Меси вкара 34-тия си хеттрик в Ла Лига, с който помогна на Барселона да победи с 4:1 Селта и да се върне на първото място в класирането. Аржентинецът наниза три гола от статични положения. Селта остава под чертата - на 18-та позиция с едва 9 точки от началото на сезона. След загубата от шампиона логичното се случи и Фран Ескриба бе уволнен и сега начело на галисийци е Оскар Гарсия. В официалния си дебют начело на "небесносините“ специалистът няма да може да разчита на Рафиня, Мина, Бовю и Васкес.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 2:0


Валядолид – Севиля
Стадион: "Хосе Сория“, Валядоид
Дата: 24.11.2019 г.
Час: 22:00

Отборът на Валядолид записа втора поредна загуба като гост. Този път "виолетовите“ паднаха с 0:3 от Алавес, а след поражението остават със 17 точки и са на 13-то място в класирането. Отсъстващи за кастилци са Пласа, Салису и Фернандес.

Коравият тим на Севиля няма загуба вече в пет поредни мача в Ла Лига, а преди паузата за националните отбори "рохибланкос“ прекъснаха серията от две последователни ремита с важен успех над градския съперник Бетис за крайното 3:2. Така играчите на Хулен Лопетеги вече са на 4-то място, като имат 24 точки и са на точка от върха. Окампос е под въпрос за визитата на Валядолид.

Прогноза: Валядолид – Севиля 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
465