Страхотен Меси върна Барселона на върха


FUTBOL-TV

Страхотен Меси върна Барселона на върха

Лионел Меси вкара 34-тия си хеттрик в Ла Лига, с който помогна на Барселона да победи с 4:1 Селта и да се върне на първото място в класирането. Аржентинецът наниза три гола от статични положения.

Всичко започна в 22-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за Барса, тъй като топката се удари в ръката на Жозеф Айдо. Повторенията показаха, че ръката е в непривична позиция, което аргументира решението на съдията. Лео Меси реализира от бялата точка след удар по земя - 1:0. 

Селта изравни в 42-ата минута на срещата. Лукас Оласа се разписа и върна надеждите на "небесносините". Меси обаче имаше последен думата. В ответната атака аржентинецът вкара за 2:1 от пряк свободен удар.

И втората част започна по отличен начин за шампионите. Лионел Меси оформи своя хеттрик, след като отбеляза от 22-метров свободен удар. Той завъртя топката в десния ъгъл, оставяйки безпомощен вратаря. В края на мача Барселона реализира и 4-ти гол във вратата като този път Бускетс се разписа три минути по-късно, за да фиксира крайния резултат.

Така Барселона се върна на първото място в класирането с актив от 25 точки, колкото има и Реал Мадрид. Третият Реал Сосиедад е с мач повече и с 23 точки, а при победи Атлетико Мадрид и Севиля с по 21 точки могат да се доближат до лидерите. Селта остава под чертата - на 18-та позиция с едва 9 точки от началото на сезона.

  Сподели
157