Леванте победи Барса за седем минути


FUTBOL-TV

Леванте победи Барса за седем минути

Леванте се наложи над Барселона с 3:1 в мач от 12-и кръг на Ла Лига. Нещата вървяха по план за Барса, като тимът поведе чрез Лионел Меси, който откри от дузпа в 38-ата минута. Трябва да се отбележи обаче, че преди дузпата ВАР не забеляза засада на Антоан Гризман. В крайна сметка голът бе зачетен.

Първата лоша новина за гостите дойде в 41-ата минута, когато Луис Суарес напусна принудително и в игра за "лос кулес" се появи Карлес Перес. Тепърва ще става ясно колко време ще отсъства уругвайският национал. Малко преди почивката Меси пропусна да се разпише за 0:2.

След час игра резултатът бе изравнен. Хосе Кампаня беше изведен пред точката на дузпата, откъдето фронтално разстреля Тер Стеген 1:1. По-малко от 100 секунди по-късно Борха Майорал пробва удар от 22 метра, който бе впечатляващ - 2:1. В 68-ата минута Неманя Радоя бе оставен непокрит и фронтално срещу вратаря стреля от 13 метра, като се стигна до рикошет в крака на Жерард Пике, което не остави шансове на Тер Стеген - 3:1.

Барса опита да намали, като в 74-ата минута Меси прати топката във вратата на домакините, но голът бе отменен, заради засада на Гризман. Така Барселона записа поражение.

  Сподели
135