Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Валенсия
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 02.11.2019 г.
Час: 14:00

Няколко дни след като записа едва втора победа от началото на сезона, тимът на Еспаньол допусна ново поражение. Този път "папагалчетата“ бяха безсилни срещу Атлетик Билбао и отстъпиха с 0:3 като гости. Така каталунците остават на предпоследното 19-то място и са с 8 точки. Калеро и Пиати са аут за Еспаньол.

Валенсия записа пето реми и вече в три последователни мача "прилепите“ нямат успех в Ла Лига. В междинния кръг играчите на Албер Селадес стигнаха до точката след късен гол в домакинството срещу Севиля за крайното 1:1. "Лос че“ има 14 пункта и е на 12-та позиция. Гамейро, Гедеш и Пичини са с травми.

Прогноза: Еспаньол – Валенсия 2:2


Валядолид – Майорка
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 13:00

Серията от пет поредни мача без загуба за Валядолид приключи в междинния кръг. В него "виолетовите“ очаквано отстъпиха като гости на шампиона Барселона с изразителното 1:5. Така клубът от едноименния град е на 13-то място с актив от 14 точки. Мартинес и Ауар са отсъстващи за кастилци.

Новакът Майорка записа второ равенство от началото на сезона, след като през седмицата съставът от Балеарските острови направи 2:2 у дома с друг новак – Осасуна. Майорка на два пъти повеждаше в резултата, но не успя да запази преднината си. Островитяните са на спасителното 17-то място и са с 11 точки. Кабрера и Кучо са с контузии.

Прогноза: Валядолид – Майорка 2:1


Виляреал – Атлетик Билбао
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 15:00

Виляреал инкасира четвърта загуба до момента в Примера. През седмицата "жълтата подводница“ падна драматично с 1:2 от Ейбар. Играчите на Хавиер Кайеха се виждаха, че ще си тръгнат с точка от баската област, но домакините ги попариха с гол в 95-ата минута. Така Виляреал остава със 17 точки и е на 7-мо място в класирането. Морено, Гера и Ману с контузени.

Коравият тим на Атлетик Билбао успя да сложи край на серията от пет поредни мача без победа в Ла Лига. През седмицата "лъвовете“ се справиха безпроблемно у дома над Еспаньол за крайното 3:0. Така селекцията на Гайска Гаритано вече имат 16 точки и са на 8-мо място. Ечебария и Гурусета пропускат визитата във валенсианската област.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 2:2


Осасуна – Алавес
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 17:00

Новакът Осасуна записа шесто равенство от началото на сезона и така все още са едноличен лидер по този показател. Този път Осасуна направи 2:2 на гости на Майорка. С добавената точка отборът от Памплона вече има 15 пункта и е на 10-то място. Навас, Ибанес и Барха са аут.

Алавес пък успя да отмъкне точка при домакинството си на гранда Атлетико Мадрид. Двубоят завърши 1:1, а в момента баските са на 15-то място с актив от 12 пункта. Ели е единственият отсъстващ за селекцията на Асиер Гаритано.

Прогноза: Осасуна – Алавес 1:0


Селта Виго – Хетафе
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 19:30

Кризата в Селта е налице. "Небесносините“ са в серия от три поредни загуби и общо четири за последните пет кръга в Примера. Освен това, галисийци имат шест поражения до момента. През седмицата предвожданият от Фран Ескриба отбор, чието бъдеще начело на Селта е все по-несигурно, отстъпиха 1:2 от Бетис след гол в последната минута. Селта е в зоната на изпадащите, на 18-то място, с 9 точки. Бовю, Васкес и Ернандес са контузени.

Хетафе пък започна да напипва правилния ритъм и през седмицата записа трета победа за последните пет кръга в първенството и общо четвърта от началото на сезона. Клубът от покрайнините на столицата се наложи с 3:1 над доскорошния лидер Гранада. Възпитаниците на Хосе Бордалас имат 16 точки и са на 9-то място. Гонсалес, Бергара и Дедю са аут.

Прогноза: Селта Виго – Хетафе 0:1


Леганес – Ейбар
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 19:30

Няколко дни след като записа едва първия си успех от началото на сезона, отборът на Леганес очаквано загуби мача от междинния кръг. "Лос пепинерос“ бяха разбити с 0:5 при визитата им на Реал Мадрид. Леганес остава на последното 20-то място и е с 5 точки.

Ейбар пък стигна до драматичен успех след победен гол в 95-ата минута у дома срещу Виляреал. Двубоят завърши 2:1 и така баските прекъснаха серията от две поредни загуби в Ла Лига. В момента играчите на Хосе Мендилбар са 14-ти и имат 12 пункта в актива си.

Прогноза: Леганес – Ейбар 0:1


Гранада – Реал Сосиедад
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 03.11.2019 г.
Час: 22:00

Сензацията Гранада пропусна да си върне обратно лидерското място. През седмицата андалусци отстъпиха с 1:3 на гости на Хетафе и така остават с 20 точки на сметката си. Играчите на Диего Мартинес са на точка от върха, като към момента са на 3-то място. Лосано е аут за южняците.

Реал Сосиедад също допусна четвърта поражение в междинния кръг, след като баските паднаха изненадващо с 1:2 у дома от Леванте. Така северняците пропуснаха изгодна възможност да заемат 2-ото място във временното класиране и вместо това са на 6-та позиция с актив от 19 точки. Ияараменди, Йодегаар и Елустондо са контузени за баските.

Прогноза: Гранада – Реал Сосиедад 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251