Меси се развихри, а Барса вкара 5 на Валядолид


FUTBOL-TV

Меси се развихри, а Барса вкара 5 на Валядолид

Шампионът Барселона разби у дома Валядолид с 5:1 в мач от междинния 11-и кръг на испанската Примера дивисион и се завърна на върха във временното класиране.

Френският защитник Клеман Ленгле (2) даде начало на головата фиеста. Момчетата на Серхио Гонсалес не изчистиха добре след центриране, тя попадна на крака на Лангле, който шутира и с помощта на рикошет от защитник и от напречната греда кълбото премина голлинията - 1:0.

Кико Оливас (15) шокира "Камп Ноу“ с изравнителен гол. Мичел завъртя топката от пряк свободен удар, отсъден отляво по атаката, а центрирането му премина през доста играчи и затрудни Марк-Андре тер Стеген. Германецът съумя да избие, но го стори право в краката на Кико, който дори не успя да нанесе изстрел – 1:1.

Радостта на гостите обаче трая по-малко от четвърт час, след като чилиецът Артуро Видал (29) вкара за 2:1, възползвайки се от голово пас на Лионел Меси. Последният пък се отчете с два гола (34, 75) за 4:1. Малко след втория си гол Меси записа и втора асистенция, извеждайки този път Луис Суарес (77), който с осмото си попадение във всички турнири този сезон и шесто само в Примера оформи крайния резултат. В добавеното време Меси пропусна чудесна възможност да запише хеттрик.

В класирането Барселона поведе с 22 точки, докато Гранада и Атлетико остават с по 20 на сметките си. Големият конкурент Реал Мадрид е 6-и с 18 точки, като при успех над Леганес у дома в своя мач от кръга ще се приближи на само една зад каталунците. Валядолид остана 9-и с 14 пункта.

  Сподели
184