Атлетико изравни Барса след успех над Билбао


FUTBOL-TV

Атлетико изравни Барса след успех над Билбао

Тимът на Атлетико Мадрид надви Атлетик Билбао с 2:0 на своя стадион "Уанда Метрополитано“ и прекъсна серията от три поредни равенства в испанското първенство. Головете за отбора на Диего Симеоне отбелязаха Саул Нигес в 28-ата и Алваро Мората в 64-ата минута.

Гостите от Билбао започнаха по-силно срещата, но Ян Облак тотално разочарова нападателите на баските с няколко страхотни спасявания. В 28-ата минута Атлетико поведе. Саул Нигес се разписа от близко разстояние, след като Анхел Кореа навърза няколко защитници на гостите и сложи топката на крака му. Това бе първо попадение за испанския национал в Примера дивисион този сезон. 

В 64-ата минута аржентинецът направи нова асистенция, като този път подаде на Алваро Мората, който удвои, оформяйки крайния резултат. 

Така "дюшекчиите“ се настаняват на втора позиция и събират актив от 19 точки, колкото имат и Барселона, които са с мач по-малко. Билбао остават 10-ти с 13 точки. В следващия кръг Атлетико гостуват на Алавес, а футболистите от "Сан Мамес“ приемат Еспаньол.

  Сподели
131