Моуриньо: Доволен съм, защото постигнахме трудна победа


Н. Гавазов

Моуриньо: Доволен съм, защото постигнахме трудна победа

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира победата на своя отбор над Херкулес с 3:1. Според него, това е било трудна среща, защото съперника играе силно пред своя публика, но през второто полувреме Реал е успял да наложи волята си и напълно е заслужил победата.

„Аз съм доволен, защото постигнахме победа, макар тя да дойде трудно. Естествено, предпочитах уверено да победим, но съперника ни бе много агресивен и организиран. Единствено вече през втората част наложихме волята си и на терена имаше само един отбор. Доминирахме изцяло на терена, а победихме, защото ни помогна психиката. Най-важното е: взехме трите точки", коментира Моуриньо след мача.

„Бензема игра превъзходно. На него му беше нужен такъв мач, за да набере увереност. Той не вкара гол, но игра за победата много важна роля и участваше в трите гола. Той бе допълнителния ни играч в атаката", похвали португалския специалист Бензема.

„През първата част обаче играхме зле. Повече от двадесет пъти сме гледали заедно подобни епизоди и допуснахме точно това да се случи. Знаехме, че Еркулес ще атакува с всички сили и, е Валдес и Трезеге са много умни футболисти, но вместо да търсим контакт с тях, ние се защитавахме зонално, предавайки си съперника един на друг, което не бе добре", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
91