Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион

Гранада – Осасуна
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 18.10.2019 г.
Час: 22:00

Добре представящият се до момента новак Гранада допусна втора загуба, след като в предишния кръг андалусци паднаха с 2:4 като гости на гранда Реал Мадрид. Така "рохибланкос“ остават с 14 точки, но въпреки това са на 4-то място във временното класиране. Санчес е наказан, а Вадийо, Монторо, Брис, Кино, Вико, Лосано и Мартинес са контузени.

Другият новак – Осасуна, е отборът са най-много равенства в Ла Лига след първите осем кръга на сезона. Към момента съставът от провинция Навара имат пет ремита на сметката си. В предишния кръг Осасуна спечели с 2:1 над Виляреал и записа втори успех за кампанията. Сега северняците са с 11 пункта и заемат 11-то място в таблицата. Кастелано, Кардона, Гарсия, Барха и Гарсия са с травми.

Прогноза: Гранада – Осасуна 1:1


Хетафе – Леганес
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 19:30

Хетафе записа втори успех за сезона и първи далеч от дома, след като в предишния кръг столичани сразиха донякъде изненадващо с 2:1 коравия състав на Реал Сосиедад. Така играчите на Хосе Бордалас вече имат 10 точки и към момента столичани са на 12-то място в класирането. Бергара, Манойлович, Антунеш и Диедю са аут за домакините.

Кризата в редиците на Леганес продължава да се задълбочава. "Лос пепинерос“ са единственият отбор, който все още няма победа след първите осем кръга на кампанията. Очаквано, клубът от покрайнините на Мадрид е на последното 20-то място, като има едва 2 точки на сметката си. В предишния кръг Леганес отстъпи с 1:2 у дома от Леванте, а столът на Маурицио Пелегрино започва все по-сериозно да се клати. Родригес, Перес, Куеяр, Тарин и Шимановски са в лазарета на гостите.

Прогноза: Хетафе – Леганес 3:1


Алавес – Селта Виго
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 13:00

Отборът на Алавес допусна трета поредна загуба като гост и общо четвърта от началото на сезона. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:2 от Валенсия. Така "синьо-белите“ остават с 8 точки и са на спасителното 17-то място в подреждането. Гуйдети, Пина и Пачеко са аут за домакините.

Селта прекъсна серията от пет поредни мача без успех в Ла Лига. В предишния кръг "небесносините“ се наложиха с 1:0 у дома над амбициозния тим на Атлетик Билбао. Така галисийци поеха глътка въздух и успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите. Селта е на 15-то място и има 9 точки. Оласа, Васкес и Ернандес няма да пътуват за Баската автономна област.

Прогноза: Алавес – Селта Виго 0:0


Реал Сосиедад – Бетис
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 15:00

След серията от три поредни победи сега Реал Сосиедад е в поредица от две последователни поражения. Преди паузата за европейските квалификации баските отстъпиха с 1:2 от Хетафе, а поражението извади баски от Топ 4 във временното класиране. В момента северняците са на 5-та позиция и имат 13 точки. Отсъстващи за "синьо-белите“ са Ияраменди и Йоренте.

Бетис все още е не особено убедителен в Примера. "Зелено-белите“ са на 16-то място и имат 9 точки. В предишния кръг южняците направиха 1:1 у дома срещу Ейбар. Севилци ще са без Карвальо, Хуанми, Сидней Каптум и Гереро в гостуването на север.

Прогноза: Реал Сосиедад – Бетис 2:0


Еспаньол – Виляреал
Стадион: “RCDE“, Барселона
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 17:00

Кризата в Еспаньол се разраства и след първите осем кръга на сезона от ръководството на каталунците взеха мерки и уволниха Давид Гайего. Новият треньор на "папагалчетата“ е бившият наставник на Севиля Пабло Мачин. В предишния кръг Еспаньол отстъпи с 0:2 от новака Майорка и така тимът е на предпоследното 19-то място с актив от 5 точки. Калеро е наказан, а Итураспе и Ферейра са наказани.

Виляреал допусна втора поредна загуба като гост и трета за сезона. В предишния кръг "жълтата подводница“ отстъпи с 1:2 на гости на новака Осасуна след пълен обрат през втората част на двубоя. Валенсианци са 9-ти и имат 11 пункта. Гера, Морено и Сориано са контузени.

Прогноза: Еспаньол – Виляреал 2:2


Атлетик Билбао – Валядолид
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 19:30

Атлетик Билбао доскоро бе лидер, след това бе в Топ 4, но след последните две загуби в първенството баските вече са извън Топ 6. Преди паузата за европейските квалификации " лъовете“ допуснаха изненадващо поражение с 0:1 като гости на Селта. В момента селекцията на Гайска Гаритано са 7-ми и имат 12 точки. Гомес, Берчиче и Гурусета са контузени.

Валядолид не успя да запише домакински успех и от третия си опит. Въпреки това, "виолетовите“ записаха престижно нулево реми у дома срещу Атлетико Мадрид. Кастилци са 13-ти и имат 10 точки. Рамирес, Еметирио, Алкарас и Санчес са аут за визитата в Билбао.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валядолид 3:1


Севиля – Леванте
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 22:00

Барселона нямаше проблеми със Севиля в мача от осмия кръг на шампионата на Примера Дивисион, в който "рохибланкос“ паднаха с 0:4. През първото полувреме "блаугранас" вкара три пъти. През второто полувреме Лионел Меси завърши разгрома на, като великолепно изпълни свободен удар. Севиля e с 13 точки и заема 6-ата позиция. Добрите новини за Хулен Лопетеги са, че може да разчита на всички свои играчи.

Леванте прекъсна серията от четири поредни мача без победа и в предишния кръг "жабките“ спечелиха с 2:1 гостуването си на последния Леганес. Валенсианци са на 10-та позиция и имат 11 пункта. Отсъстващи за тежката визита в Севиля са Ернани, Постиго, Пиер и Барди.

Прогноза: Севиля – Леванте 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461