Барселона уволни Валдес


Н. Гавазов

Барселона уволни Валдес

Старши-треньорът  на Барселона U19 Виктор Валдес бе уволнен от поста си.

Според информациите,  каталунският клуб е уволнил  специалиста по няколко причини. Първо, за няколко месеца сътрудничество Валдес не успя да намери общ език с ръководството и в частност с директора на младежкото футболно развитие Патрик Клуйверт. По-специално, Виктор искаше от възпитаниците си да играят по  схема 4-4-2 и отказа да я промени на 4-3-3, което се използва във всички отбори на каталунците.

Роля изигра и решението на Валдес да прекрати участието на тима в турнира Otten Cup. Освен това специалистът не посещаваше  традиционните срещи на клубните треньори, което не се гледа с добро око от босовете. Резултатите на отбора, който претърпя две поражения на старта  на Младежката лига на УЕФА, също не му помогнаха. Не на последно място, Валдес на няколко пъти изрази недоволството си и нападна управата, че не разрешава на тима да играе на новия стадион "Йохан Кройф", а в същото време там се състезават женския и резервния отбор.

Мястото на Валдес ще бъде заето от Франк Артига.

Виктор е възпитаник  на Барселона. Той влезе в системата на клуба през 1995 година. Вратарят игра за основния отбор на каталунците  от 2000 до 2014 г. и през това време успя да спечели 21 трофея с нея. След като напусна клуба, той игра за Манчестър Юнайтед, Стандарт и Мидълзбро.

  Сподели
141