Подмененият Азар


Т. Михайлов

Подмененият Азар

На пресконференцията преди двубоя с Брюж в Шампионска лига халфът на Реал Мадрид Еден Азар призна, че е очаквал да започне много по-силно престоя си на "Сантяго Бернабеу“.

"Вярно е, че има много по-големи очаквания от мен. Самият аз смятам, че трябва да се представям много по-добре. Искам да съм най-добрият в света, да бъда истински галактико“, коментира белгиецът.

Както отбелязва Еду Ереро, в своя статия за "АС“, за момента цифрите никак не са в полза на Азар. За 4-те официални мача, които бившият играч на Челси записа с Реал, той има едва 4 изстрела, подал е само 2 пъти в опасната зона и има успеваемост на паса 82%. От 12 опита за надиграване 1 на 1 е успял в 8. Сравнението с миналия сезон не е в ползва на Еден. В първите си 5 мача с Челси той има 5 гола и 2 асистенции.

За целия изминал сезон с лондончани Азар е отбелязал 21 гола, дал е 7 асистенции за 52 мача и бе избран за най-ценен играч в Лига Европа, турнир, която клубът му спечели. Само във Висшата лига белгиецът има 16 гола и 15 асистенции в 32 мача, 2.5 опита за стрелба на среща, по 49 точни паса (84%). Цели 14 пъти той бе избиран и за играч на мача.

Нито частица от тези блестящи показатели, все още не е видяна в Мадрид, пише още Ереро. Без голове, без асистенции и само по 1 удар на мач. Привърженици и анализатори започват да се питат, дали грандиозният трансфер няма да се окаже провал и дали контузията, която мъчеше Азар в началото на кампанията е повлияла.

Старши-треньорът на "белите“ Зинедин Зидан опита да успокои обстановката и да намали напрежението върху новия си футболист, успокоявайки, че е преживял нещо подобно, отивайки в Италия.

"Същото ми се случи и на мен, но бях спокоен. В Италия ми отне 3 месеца да се адаптирам“, каза французинът.

Дали ще видим в скоро време истинския Азар, предстои да разберем. Първият му шанс идва в турнира на богатите срещу сънародниците му от Брюж.

  Сподели
365