Барса си грабна трите точки, без особено да блести


FUTBOL-TV

Барса си грабна трите точки, без особено да блести

Барселона стигна до победа с 2:0 над Хетафе в двубой от 7-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Нуево Лос Карменес". Хората на Ернесто Валверде отново изпитаха доста трудности в офанзивен план, но все пак успяха да поведат в края на първото полувреме. Вратарят Тер Стеген излезе извън наказателното си поле за да пресече извеждащо подаване към Хайме Мата. Германският страж даде подаване към Луис Суарес,  който успя да прехвърли Сориа по атрактивен начин - 0:1.

Гостите набързо си подсигуриха трите точките с ранен гол в началото на втората част. Карлес Перес стреля силно от дъгата. Ударът му се оказа прекалено тежък за стража на домакините, избил право в краката на Жуниор. По този начин новото попълнение на Барса съумя да се отчете с дебютно попадение за гранда.

В 82-ата Клеман Лангле получи втори жълт картони за нарушение на тъчлинията. Така каталунците доиграха мача с човек по-малко. 

Успехът временно качи Барса на второто място в класирането, на точка зад лидера Реал Мадрид, който довечера гостува на Атлетико Мадрид.

  Сподели
111