Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Виляреал – Бетис
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 27.09.2019 г.
Час: 22:00

Барселона тушира поне за малко огромното напрежение, създало се в клуба след загубата от Гранада. "Блаугранас" се реваншираха на своите фенове с важна победа над Виляреал с 2:1. След 15 минути игра каталунците вече водеха с два гола, а в края на първата част “жълтата подводница“ намали. След почивката положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна. Виляреал е на 8-мо място и има 8 точки. Гаспар, Гера, Морено и Сориано са контузени.

Бетис записа втора победа за сезона, след като в междинния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 3:1 у дома над Леванте. Така севилци събраха 8 точки в актива си и се придвижиха до 9-ата позиция в подреждането. Хуанми, Сидней, Фекир, Каптум и Гереро са аут за андалусци.

Прогноза: Виляреал – Бетис 1:0


Атлетик Билбао – Валенсия
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 28.09.2019 г.
Час: 14:00

Атлетик Билбао сдаде лидерската позиция. През седмицата баските направиха изненадващо 1:1 на гости на последния Леганес. Със спечелената точка "лъвовете“ имат 12 и вече са на 4-то място в таблицата. Треньорът Гайска Гаритано не може да разчита на Сан Хосе, Ганеа, Де Маркос и Гурусета, а ветеранът Адуриц е под въпрос.

Валенсия и Хетафе завършиха наравно 3:3 в друг мач от шестия кръг на Примера Дивисион. Хайме Мата изведе “сините" още в първата минута, но вихрени девет минути между 30-ата и 39-ата обърнаха развоя до 3:1 за “лос че". В 66-ата и 69-ата минути гостите от мадридското предградие стигнаха до изравняване. Така кризата в състава на валенсианци продължава и в момента "прилепите“ са 13-ти с актив от 6 пункта. Гамейро, Гая, Пичини и Солер са контузени за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валенсия 3:2


Гранада – Леганес
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 28.09.2019 г.
Час: 19:30

Новакът Гранада продължава да се представя на ниво след първите шест кръга на сезона. През седмицата, няколко дни след гръмкия успех над шампиона Барселона, андалусци стигнаха до равенство 1:1 като гости на Валядолид. Възпитаниците на Диего Мартинес има 11 точки и са на 5-то място в класирането. Кини, Висо, Лосано и Алекс Мартинес са аут за домакините.

Леганес продължава да е единственият отбор в Ла Лига, който все още няма успех в актива си след първите шест кръга на кампанията. През седмицата "лос пепинерос“ успяха да измъкнат точка от коравия тим на Атлетик Билбао за крайното 1:1. Въпреки това, столичани заемат последното 20-то място и са с едва 2 пункта. Маурицио Пелегрино не може да разчита на Куеяр, Тарин, Варела и Шимановски.

Прогноза: Гранада – Леганес 2:1


Еспаньол – Валядолид
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 29.09.2019 г.
Час: 13:00

Гол в 95-ата минута сломи Еспаньол и попречи на каталунския клуб да стигне до втори успех за сезона. "Папагалчетата“ направиха 1:1 като гости на Селта, а с добавената само една точка тимът има 5 и вече е под чертата, заемайки 18-то място в класирането. Гранеро, Ферейра и Корчия са аут за домакините.

Валядолид пък направи 1:1 у дома с новака Гранада. "Виолетовите“ имат 6 точки и са на 14-та позиция в колоната. Кастилци са без Санчес, Плаца и Луисми за гостуването на Източния бряг.

Прогноза: Еспаньол – Валядолид 0:0


Ейбар – Селта Виго
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 29.09.2019 г.
Час: 15:00

Ейбар записа впечатляваща първа победа на сметката си за сезона в Примера. В двубой от междинния кръг баските стигнаха до пълен обрат за крайното 3:2 над доскорошния лидер Севиля. Играчите на Хосе Мендилбар губеха в резултата до средата на втората част, но след това реализираха три попадения, с които матираха противника. Така Ейбар пое глътка въздуха и вече има 5 точки, с които се отдалечи от дъното и е на 16-то място. Енрих е единственият отсъстващ.

Селта записа второ поредно равенство, след като през седмицата "небесносините“ стигнаха до измъчено 1:1 при домакинството си на Еспаньол. Играчите на Фран Ескриба губеха в резултата до 95-ата минута, но Санти Мина успя да спаси своя тим от поражение. Със спечелената точка галисийци имат 6 и са на 15-то място в подреждането. Ернандес и Юнка са аут за гостите от Виго.

Прогноза: Ейбар – Селта Виго 2:1


Алавес – Майорка
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 29.09.2019 г.
Час: 17:00

Алавес допусна трета поредна загуба в Ла Лига. През седмицата баските отстъпиха с 0:3 в регионалния сблъсък от Реал Сосиедад. Така "синьо-белите“ остават с 5 точки и са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 17-то място. Гарсия е наказан, а Бурги е контузен.

Атлетико Мадрид се завърна към победите, след като се наложи с 2:0 при гостуването на Майорка от шестия кръг на Ла Лига. Головете за "дюшекчиите“ отбелязаха Диего Коста и Жоао Феликс. Това бе четвърта последователна загуба за състава от Балеарските острови, а след нея Майорка е на предпоследното 19-то място в класирането. Райо, Седлар, Рахман и Кучо са аут за гостите.

Прогноза: Алавес – Майорка 1:1


Леванте – Осасуна
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 29.09.2019 г.
Час: 19:30

Леванте няма победа в първенството вече в три поредни кръга. През седмицата валенсианци отстъпиха с 1:3 като гости на Бетис. Така "жабките“ остават с актив от 7 точки са на 11-та позиция в класирането. Вукчевич, Барди, Робер и Дукуре са контузени за домакините.

Реал Мадрид надви новака Осасуна на "Сантяго Бернабеу" с 2:0 в среща от шестия междинен кръг след второ поредно впечатляващо представяне в рамките на три дни. Тимът на Зинедин Зидан поведе в 36-ата минута. Винисиус стреля фалцово от 20 метра, топката се отклони крака на Навас и това затрудни вратаря Рубен, който не успя да реагира - 1:0. Домакините трябваше да чакат до 72-ата минута, когато Родриго с превъзходен удар прати топката в долния десен ъгъл за 2:0. След първата загуба за сезона Осасуна е на 12-то място и има 7 точки. Ойер, Гарсия и Барха са контузени.

Прогноза: Леванте – Осасуна 1:1


Севиля – Реал Сосиедад
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 29.09.2019 г.
Час: 22:00

Ейбар записа впечатляваща първа победа на сметката си за сезона в Примера. В двубой от междинния кръг баските стигнаха до пълен обрат за крайното 3:2 над доскорошния лидер Севиля. Играчите на Хосе Мендилбар губеха в резултата до средата на втората част, но след това реализираха три попадения, с които матираха противника. Поражението бе второ поред за селекцията на Хулен Лопетеги, а след него андалусци вече са на 7-мо място в класирането с 10 точки и на пет от върха.

Подемът на Реал Сосиедад продължава, след като през седмицата баските записаха трета поредна победа в Ла Лига и общо четвърта на сметката си. Този път "синьо-белите“ сразиха Алавес с 3:0 в регионален сблъсък. Така северняците вече имат 13 точки и се изкачиха до 2-ото място в класирането. Ияраменди, Санан и Баранечеа са аут за гостите.

Прогноза: Севиля – Реал Сосиедад 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363