Барселона с труден успех над Виляреал, Меси отново се контузи


FUTBOL-TV

Барселона с труден успех над Виляреал, Меси отново се контузи

Барселона тушира поне за малко огромното напрежение, създало се в клуба след загубата от Гранада. "Блаугранас" се реваншираха на своите фенове с важна победа над Виляреал с 2:1. След 15 минути игра каталунците вече водеха с два гола.

В 6-ата минута Лионел Меси центрира от корнер на първа греда, Антоан Гризман умело се вклини между двама играчи на съперника и с глава намери мрежата на безпомощния Серхио Асенхо - 1:0. В 15-ата минута Артур вдигна публиката на крака, след като вкара фантастично попадение с шут от над 25 метра, а вратарят само изгледа топката как влиза във вратата.

В 44-ата Санти отбеляза впечатляващ гол с далечен удар. Испанският национал шутира от 25 метра, Марк-Андре тер Стеген не прецени добре траекторията и не успя да играе с топката, съответно носи вина за гола - 2:1. 

На почивката очаквано Лео Меси отстъпи място за Усман Дембеле. По-рано аржентинецът получи удар в бедрото и доигра полувремето. Тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата на носителя на наградата на ФИФА за най-добър играч през годината.

След почивката положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна. Барселона успя да вземе трите точки, но отново показа колебания в защита. С успеха "синьо-червените" временно се доближиха до лидерите в класирането. На Барса предстои много трудно гостуване на Хетафе. Виляреал пък приема на свой терен Бетис.

  Сподели
175