Барселона - Виляреал: Глътка свеж въздух


Н. Гавазов

Барселона - Виляреал: Глътка свеж въздух

Барселона - Виляреал

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 24.09.2019 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Рикардо Де Бургос

Барселона приема Виляреал в мач от шестия, междинен кръг на Примера дивисион. Ако трябва да се вярва на испанската преса, това е една от двете срещи, които шампионите трябва да спечелят, ако искат да запазят Ернесто Валверде начело на отбора. Предположенията обаче са, че каталунците ще се хвърлят в битка и ще се опитат да спечелят мача по най-различни причини, включително и заради своите фенове. Остава да видим до каква степен гостите ще се противопоставят на именития си съперник и доколко ще се възползват от напрежението в състава на противника си.

Барселона не по най-добрия начин защитава титлата си. И това се вижда от резултатите на тима, които наистина са лоши при гостуванията, а това се отрази на класирането на тима. Хората на Валверде започнаха със загуба в Билбао, която дойде след уникален гол на Адурис в края на мача, след това се възцари спокойствие заради победата с 5:2 над Бетис, а равенството 2:2 в Памплона стана първата жълта лампичка, сигнализираща за проблеми в отбраната на каталунците. Успокоението отново дойде след 5:2 над Валенсия, но през този уикенд се случи поражение с 2:0 в Гранада, като още по-учудващото е, че пълният контрол на мача срещу андалусците се трансформира само в един удар към вратата. Така Барселона претърпя две загуби само за пет мача, което е истински шок с оглед на амбициите на клуба и резултатите от миналия сезон. Тимът е осми в класирането на Примера дивисион, а изоставането от лидерите Атлетик и Реал Мадрид е 4 точки. Сега Валверде и неговите футболисти са под огромен натиск и според съобщения в испанската преса, "блаугранас" трябва да спечели този мач, както и срещата с Хетафе в края на седмицата, за да остане Ернесто начело на тима.

Виляреал се намира на седмо място и е на точка пред Барселона в таблицата. Това няма как да не радва феновете на "жълтата подводница", чийто отбор през миналия сезон завърши на 14-та позиция в класирането. Виляреал не започна добре и сегашната си кампания, след като не спечели нито един от първите си три мача. Трябва да кажем обаче, че една от тези срещи бе равенството 2:2 с Реал Мадрид. След нея хората на Хави Кайеха постигнаха две победи, включително и на терена на Леганес и така се озоваха в първата половина на таблицата.

Алба и Умтити са контузени, а Дембеле набира форма. Гостите са без контузените Сориано, Морено и Гуера.

Барселона е фаворит в мача, независимо от шума около отбора и лошите резултати. Класата на състава на каталунците е налице, а появата на Меси в стартовия състав би трябвало да даде импулс в играта на съотборниците му. Отделно "Камп Ноу" ще бъде зад гърба на своите футболисти. Едва ли Виляреал ще издържи на натиска, така че очакваме голяма победа за домакините. И глътка свеж въздух за Валверде.

Прогноза: Барселона - Виляреал 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461