Реал Мадрид е готов да купи още една звезда в края на сезона


Н. Гавазов

Реал Мадрид е готов да купи още една звезда в края на сезона

Бюджетът на Реал Мадрид за следващите два прозореца за трансфер може да бъде 441 милиона евро, съобщава AS. Тази сума ще позволи на "бланкосите"  да осъществят трансфер на поне две топ-звезди през следващото лято.

Според източника, Реал Мадрид  притежава ликвидни активи в размер на 156 милиона евро, които Мадрид може да изразходва за покупка на нови играчи. Други 285 милиона "бланкосите"  могат да вземат под формата на кредит при много изгодни условия, но само при положение, че искат да подпишат с топ футболист през следващото лято.

Тази новина означава, че Реал Мадрид ще може да си позволи трансфера на следващата голяма звезда. Според източника, това ще бъде нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе.

Само преди няколко дни промадридската преса съобщи, че старши-треньорът на "бланкосите" Зинедин Зидан е уведомил  шефовете си, че те трябва да положат всички усилия, за да закупят полузащитника на Челси Нголо Канте. Французинът  е убеден, че неговият сънародник, който се утвърди като един от най-добрите опорни полузащитници в света, ще помогне на Реал Мадрид да си върне доминиращото положение в европейския футбол. Съобщаваше  се, че Реал Мадрид може да предложи около 100 милиона паунда за 28-годишния играч на френския национален отбор. В борбата за Нголо обаче "бланкосите“ рискуват да се сблъскат с  ПСЖ, който също има интерес към Канте.

Както е известно, Зидан искаше да види Канте в Мадрид през миналото лято, но трябваше да  се примири с факта, че е невъзможно да се извърши този трансфер едновременно със закупуването на Азар. След загубата на Еден Азар лондонският клуб е отказал  да обсъжда с Реал Мадрид възможната загуба на друг ключов играч, така че този въпрос е оставен за следващото лято.

Напомняме, че колективът на Зинедин Зидан записа две победи и две равенства след четири изиграни мача в първенството на Примера дивисион и с осем точки дели третото място с Атлетик Билбао.

  Сподели
109