Моуриньо предполага, че той е виновен за лошата игра на Санчес


Н. Гавазов

Моуриньо предполага, че той е виновен за лошата игра на Санчес

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че е виновен за лошата игра на нападателя Алексис Санчес за отбора от "Олд Трафорд".

Именно Моуриньо бе на мениджърския пост, когато през януари 2018 г. Юнайтед замени Санчес от Арсенал за Хенри Мхитарян. "Червените дяволи“ трябваше да направят Алексис най-високо платеният играч във Висшата лига, за да изпреварят  Манчестър Сити, който също искаше чилиеца.

Този преход се оказа оглушителен трансферен провал за Юнайтед, след като Санчес вкара само пет гола в 45 мача за "червените дяволи"  и Моуриньо смята, че неговата вина може да е тук.

"Санчес ... чувствах, че е нещастен човек. Мисля, че когато не се чувстваш щастлив, не ти е лесно да бъдеш максимално ефективен - във всяка област. Въпреки че, може и да  греша.

Може би въпросът е в мен, защото именно аз не можех да го накарам да покаже най-добрата си игра. Като мениджър  трябва да насърчавате играчите да показват  най-добрия си футбол, но това не се получава за някои.

Няма значение това, но винаги съм чувствал, че е нещастен. Надявам се, че може да се възстанови в Италия. Винаги пожелавам успех на всеки играч", заяви Моуриньо.

По-рано Санчес обясни защо не е показал най-доброто от себе си в Юнайтед: "Винаги съм казвал на приятелите си, че искам да играя. Ако те (Юнайтед) ми позволяваха да играя, бих показал най-добрия си футбол. Понякога можех да играя 60 минути и след това да пропусна следващия мач, без да знам защо се случва това".

Напомняме, че преди няколко дни Corriere dello Sport излезе с материал, в който твърдеше, че завръщането в Манчестър не е част от плановете на Алексис. Според италианското издание бившият играч на Барселона и Арсенал вече "мечтае" да подпише постоянен договор с Интер и да носи черно-синята фланелка  през следващия сезон.

Договорът между Санчес и Юнайтед  е валиден до 2022 година.

  Сподели
134