Себайос: Едва забелязвам разлика между Арсенал и Реал Мадрид


Н. Гавазов

Себайос: Едва забелязвам разлика между Арсенал и Реал Мадрид

Полузащитникът Дани Себайос  заяви, че почти не вижда разлика между Арсенал и Реал Мадрид по отношение на мащабите на клуба.

Халфът, нает от Реал Мадрид за този сезон, перфектно се вписа  в отбора на сънародника си Унай Емери и бързо стана любимец на  феновете на Арсенал. Себайос се чувства отлично на новото място и сякаш намеква за готовността си да сключи постоянен договор с "артилеристите".

"Обожавам да бъда тук. Обичам града, обичам Висшата лига и обичам Арсенал. Аз съм много, много щастлив, че съм част от този страхотен клуб. Едва забелязвам разликата в мащаба между Реал Мадрид и Арсенал. И тук има много страстни фенове, те обичат играчите. Адаптирането е много по-лесно, когато ти помогнат да се чувстваш сякаш винаги си бил в клуба. Обичам начина, по който всички се отнасят с мен тук. Те имат много вяра в мен", заяви Себайос.

Дани също така сподели мнение за това кой е най-добрият играч на Арсенал.

"Имаме много добър и компактен отбор, а тройката нападатели решават съдбата на мачовете. Можете да сравните Обамеянг с Кристиано, когато той игра в Мадрид. И двамата играят близо до вратата и живеят, за да вкарат гол. Пиер Емерик е много важен за нас, той е от основно значение.

Никола Пепе е много праволинеен. Но според мен Александър Лаказет е най-добрият ни играч. Той разбира отлично играта и ако е на 100 процента добре, тогава дава много за нашата игра", добави испанецът.

По-рано Marca излезе с информация, че халфът вижда дългосрочното си бъдеще в Кралския клуб. Себайос  лично е убедил  шефовете на Реал Мадрид да не го продават, а само да го изпратят под наем в Арсенал. Дани се надява да се върне в Мадрид по-силен и да играе в Реал, особено ако дотогава Зидан няма да бъде там. Напомняме, че една от причините Дани да напусне испанския гранд са хладните отношения със старши-треньора на тима Зинедин Зидан.

  Сподели
115