Зидан вече няма неограничен кредит на доверие


Н. Гавазов

Зидан вече няма неограничен кредит на доверие

Ръководството на Реал Мадрид промени позицията си по отношение на старши- треньора на тима Зинедин Зидан,  съобщава AS. Според медията, френският специалист вече няма неограничен кредит на доверие в клуба,.

Съобщава се, че това е повлияно от лошите резултати, някои тактически и технически решения, както и съмненията относно формирането на състава.

След като Зидан се завърна през март 2019 г., Реал Мадрид отбеляза 6 победи, направи 4 равенства и претърпя 4 загуби. Според изданието, ръководството на "бланкосите" смята такива резултати за незадоволителни.

Мнозина са недоволни, че Зинедин позволи на Маркос Йоренте, Серхио Регийон, Дани Себайос и Кайлор Навас да напуснат клуба. Експертът е обвиняван и за липсата на доверие във Винисиус Джуниър.

Съобщава се, че шефовете на клуба са били много ядосани на Зидан заради поражението със 7:3 от Атлетико Мадрид в мач от Международната купа на шампионите. Босовете смятат, че това е ударило по имиджа на клуба.

Освен това ръководството има редица претенции срещу Зинедин относно избора му на тактика, тъй като през този сезон той използва три различни схеми в три мача на испанската Примера, като и в трите случая тимът не игра добре.

Напомняме, че по-рано в испанската преса се появиха информации, че Жозе Моуриньо отблизо следи ситуацията в Реал Мадрид, в очакване на уволнението на Зидан. Съобщаваше се, че между Зинедин и президента на клуба Флорентино Перес са възникнали разногласия относно  трансферната  кампания. Зинедин е настоял за покупката на халфа на Манчестър Юнайтед Пол Погба и продажба на нападателя Гарет Бейл. Перес не искал да похарчи много пари за Погба и е отказал да продаде Бейл, а след това е помолил старши-треньора да върне уелсеца. Ако Зидан все още е на поста си през януари, вероятно Жозе ще преразгледа плановете си и ще се опита да намери работа в друг клуб. Напомняме, че Моуриньо оглави Реал от 2010 до 2013 година.

  Сподели
200