Гризман се договарял с Барселона през март


Н. Гавазов

Гризман се договарял с Барселона през март

Барселона е изправена пред сериозна глоба и доплащане на още 80 милиона евро за трансфера на Антоан Гризман, след като все по-ясно става, че нападателят на френския национален отбор се е договарял с испанския шампион преди датата, след която се предвижда значително понижаване на стойността на опцията за откупване на контракта на играча.

В разположение на испанския вестник El Mundo попадна електронно писмо. В него са сканирани документи, доказващи, че ръководството на Барселона през март 2019 година е водило директни преговори с Гризман. В мейла адвокатът на Антоан е уточнил условията, при които футболистът ще премине в каталунския клуб. Това доказва, че подобни разговори са протичали редовно.

Според правилата на ФИФА, клубовете могат да общуват помежду си по повод трансферите на футболистите по всяко време. Но директна връзка между клуб и чужд играч е възможна само през последните шест месеца на действащото съглашение на играча или с изричното разрешение на клуба -  собственик на правата на играча. През март 2019 година на Гризман са му оставали 4.5 години по договора с Барселона.

Антоан премина от Атлетико в каталунския клуб през юли 2019 година. За него бяха платени 120 милиона евро.

Ръководството на столичани обаче смята, че Барселона се е договаряла с Гризман още през март, когато опцията за откупване на контракта на французина е предвиждала 200 милиона евро. В Мадрид съобщиха по-рано че разполагат с нужните доказателства за това. За това "дюшекчиите" настояват да получат още 80 милиона евро за трансфера на Гризман.

Що се отнася до действията от страна на ФИФА, каталунците са заплашени от глоба от няколко десетки милиона евро и трансферен бан за минимум шест месеца.

  Сподели
614