Бартомеу призна, че Барса е теглила заем заради Гризман


Н. Гавазов

Бартомеу призна, че Барса е теглила заем заради Гризман

Президентът на Барселона Хосеп  Мария Бартомеу призна, че каталунският клуб е трябвало  да вземе заем, за да купи френския нападател Антоан Гризман. Според ръководителя на "блаугранас", кредитът ще бъде платен в рамките на шест месеца.

"Не бе лесно да се направи този трансфер, защото трябваше да платим компенсационната сума. Генералният директор на клуба Оскар Грау се срещна с колегата си от  Атлетико  Мигел Анхел Хил Марин, за да се опита да договори плащане на клаузата на вноски. Имахме други задължения за плащане, затова поискахме така да платим. Барса изтегли  заем от 35 млн. евро, който ще бъде върнат в рамките на шест месеца. Другите 85 милиона евро ще бъдат взети от разплащателните сметки на клуба, които имаме", заяви Бартомеу.

Освен това, президентът на Каталуния коментира думите на ръководителя на Атлетико Енрике Серезо, че "дюшекчиите разполагат с  доказателства за договорка между Барселона и Гризман за трансфера на играча преди 1 юли, което според него означава, че Барселона трябва да плати още 80 милиона на мадридчани.

"Не бе лесно да се получи Гризман. Много сме доволни. Благодаря му за това решение.

Говорих с представители на Атлетико. Разбирам, че те защитават техните интереси. Не мисля обаче, че ще постигнат положителен резултат за себе си. Свързахме се с обкръжението на Гризман през май. През март и април не сме водили никакви преговори с него", каза още босът.

Напомняме, че вчера се състоя представянето на футболиста, по време на което стана известно, че Гризман ще играе за Барселона под 17-ти номер. Презентацията на французина не се проведе пред публика на "Камп Ноу", като официалната версия на клуба е "технически дейности на стадиона". Според неофициални източници обаче ръководството на Барселона се опасява от освирквания срещу Гризман от недоволни фенове.

През миналия сезон Гризман взе участие в 48 мача за Атлетико, вкара  21 гола и даде 10 асистенции.

  Сподели
655