Атлетико обвини Барселона и Гризман в неуважение


Н. Гавазов

Атлетико обвини Барселона и Гризман в неуважение

Атлетико Мадрид на официалния си сайт публикуваха изявления за ситуацията около прехода на нападателя Антоан Гризман в Барселона. "Дюшекчиите" подчертаха, че към този ход са подтикнати от последното изказване на президента на испанския шампион Хосеп Мария Бартомеу.

"На 14 май Гризман информира ръководството на Атлетико за решението си да напусне клуба в края на сезона. Няколко дни по-късно стана ясно, че Барселона се е договорил за  всичко с Антоан през март, когато нашият отбор игра  с Ювентус в плейофите на Шампионска лига.

Вярно е, че вчера (четвъртък) Мигел Анхел Хил се срещна с генералния директор на каталунците  Оскар Грау. След като размерът на компенсацията за Гризман намаля от 200 милиона евро на 120 милиона евро, г-н Грау  поиска отсрочване на плащането. Атлетико реагира отрицателно, тъй като Барселона и играчът не зачитат нито нашия клуб, нито нашите фенове.

Във връзка с настоящата ситуация Атлетико информира днес Антоан, неговата сестра, която е агент и адвокат, че той, в съответствие с договорните си задължения, трябва да се яви в базата на клуба в неделя, за да започне подготовката за следващия сезон.

Искаме да изразим силно неодобрение на поведението на двете страни, особено на Барселона, която по време на сезона подтикна играча да наруши споразумението с Атлетико, когато нашият отбор играеше в Шампионска лига и се бореше титлата в Примера със самата Барселона", се казва в съобщение на Атлетико.

  Сподели
458