Челси заплаши да си върне Мората, ако Атлетико не плати 50 милиона


Н. Гавазов

Челси заплаши да си върне Мората, ако Атлетико не плати 50 милиона

Челси предупреди Атлетико, че ще прекъсне наема  на Алваро Мората, ако испанците не закупят нападателя през това лято.

След като не успя да се сработи с Маурицио Сари на "Стамфорд Бридж", през януари Мората се отправи  на 18-месечен наем в Атлетико и оттогава не се умори да разказва колко е щастлив в Мадрид и колко много иска да сключи постоянен договор тук.

Според източници от Лондон, договорът за наем предполага ранното връщане на Мората на Острова  по инициатива на Челси. Сега "сините" искат да използват този факт, за да принудят Атлетико да купи Алваро.

Оказвайки се под трансферен бан, Челси заплашва да изтегли 26-годишния испанец през този прозорец, ако Атлетико не плати 50 милиона паунда за трансфера на Мората.

В момента за Атлетико е много трудно да се намери такава сума, защото испанският клуб е на ръба да закупи  Жоао Феликс от Бенфика за 112,9 милиона паунда.

Напомняме, че наследникът на Сари като мениджър на Челси ще бъде лишен не само от Гонсало Игуаин, който се завърна в Ювентус, но , и от Еден Азар, който бе продаден на Реал Мадрид. Като се има предвид това, връщането на Мората може да не е без значение.

  Сподели
449