Азар обясни защо е отишъл в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Азар обясни защо е отишъл в Реал Мадрид

Плеймейкърът на Реал Мадрид Еден Азар разказа за  мотивите, които го накараха да се премести в Мадрид от Челси.

В четвъртък Реал Мадрид направи официално представяне на Азар като новодошъл пред 50 000 фенове, които дойдоха на "Сантяго Бернабеу"  по този повод.

Окончателната компенсация, която Челси ще получи за 28-годишния белгийски футболист, може да достигне 130 милиона паунда.

Според слуховете, Азар ще получава в Мадрид заплата от малко над 400 000 паунда на седмица, но не това е мотивирало крилото да се присъедини към колектива на Зинедин Зидан.

"Аз възнамерявам да стана най-добрият играч в света за най-добрия отбор в света. Бях много успешен в Челси, а сега искам да спечеля много в Мадрид. Това е моето ново предизвикателство и искам да успея в него. Това е едно различно ниво.

Ще бъде по-лесно да спечеля "Златната топка" тук, но това не е основната ми цел. На първо място, искам да побеждавам с отбра, въпреки че ще запазя "Златната топка"  в главата си.

Сигурен съм, че винаги можеш да бъдеш по-добър. Преходът тук ще ми помогне да постигна това. Ще добавя опит, голове  и асистенции в тима и се надявам да стана един от лидерите.

Искам да спечеля много трофеи с Реал, с тази фланелка. Сънувах за това още от детството си. Исках да играя за Реал, и ето ме тук.

Всеки знае, че Зидан е мой идол от детството ми, а фактът, че той е старши- треньор на Реал Мадрид се превърна във важен фактор в моя преход", заяви Азар.

  Сподели
526