Лонгстаф отхвърли интереса на Юнайтед


Н. Гавазов

Лонгстаф отхвърли интереса на Юнайтед

Младият полузащитник на Нюкасъл Шон Лонгстаф отхвърли интереса на Манчестър Юнайтед, заявявайки желанието си да остане на "Сент Джеймс Парк".

През този сезон 21-годишният Лонгстаф успя да пробие в стартовия състав на "свраките", но през март кампанията му бе прекъсната с тежка контузия на коляното.

По време на професионалната си кариера Шон изигра само 12 мача за Нюкасъл, но това бе достатъчно, за да заинтересува Юнайтед, който това лято отдава предпочитание на младите и перспективни британски играчи.

Според слуховете, Юнайтед ще предложи 25 милиона паунда за талантливия англичанин, но смяната на клуба не е включена в плановете на Лонгстаф за това лято.

"Това само показва колко далеч съм се придвижил. Ако в началото на сезона някой ми бе казал, че в края на кампанията ще бъда поканен  да се присъединя към такива отбори, щях да се засмея. Но това е хубаво и ме ласкае.

Много ми е приятно, че името ми се свързва с такива отбори, но както казах, аз съм 100 процента фокусиран върху Нюкасъл, както и върху подобряване на здравословното си състояние и връщане в отбора.

Щастлив съм, че за мен се говори в този дух и ме свързват с топ клубовете, но аз и така имам възможност да правя това, което винаги съм искал.

Винаги съм искал да играя за Нюкасъл и за кратко вкусих от това. Сега е важно за мен да се върна на терена възможно най-скоро и отново да играя за Нюкасъл", заяви Лонгстаф.

  Сподели
435