Реал Мадрид пристъпва към съгласуване на трансфера на Погба


Н. Гавазов

Реал Мадрид пристъпва към съгласуване на трансфера на Погба

След оформянето на трансфера на Еден Азар от Челси, сега Реал Мадрид пристъпва към съгласуване на прехода на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба.  

Както е известно, в петък вечер Реал най-после получи своята трансферна цел номер едно за лятото в лицето на Азар. Испанците преследваха крилото в продължение на три години и най-после изпълниха намеренията си, възползвайки се от конюнктурата с договора на Еден. Белгиецът ще струва на Кралския клуб 130 милиона паунда, включително 42 милиона паунда под формата на бонуси. Самият футболист ще играе с фланелка с номер седем, която по-рано принадлежеше на Кристиано Роналдо.

Сега Реал Мадрид се насочва към следващото име в своя списък - старши-треньорът на "бланкосите" Зинедин Зидан се нуждае от своя сънародник Пол Погба.

Цената на Азар  до голяма степен бе повлияна от факта, че от контракта на играча с Челси оставаха само 12 месеца. Трудовият договор на Пол е за по-дълъг период, така че французинът ще струва повече на Реал Мадрид - около 130 милиона лири без да се отчитат бонусите.

В същото време Реал Мадрид ще се опита да намали разходите по трансфера на Погба, включвайки в сделката уелското крило Гарет Бейл в сделка за Пол. Бейл, който получава по 600 000 паунда на седмица в Мадрид, не е част от плановете на Зидан. Друг е въпросът как ще се разберат двата клуба за възнаграждението на уелсеца - Юнайтед не желае да плаща такава заплата на Гарет и е много вероятно, ако британецът не се съгласи на намаление на заплатата, продажбата на Погба да се осъществи на чисто, т.е. без да бъде включван друг футболист в нея.

  Сподели
654