Седем от Валядолид са били подкупени преди мача с Валенсия


Н. Гавазов

Седем от Валядолид са били подкупени преди мача с Валенсия

Седем играчи на Валадолид са били подкупени преди мача от  38-ия кръг на Примера дивисион през сезон 2018/19 срещу Валенсия, твърди Mundo Deportivo.

Подкупите на играчите са били извършени от трети лица с цел извличане на печалби от залагания. Съобщава се, че с такива данни разполага полицията въз основа на аудиозапис разговор на бившия футболист Карлос Аранда, който по-рано бе задържан.

"Виж, приятелю, Валенсия печели и двете полувремена, нали? Седем играчи от Валядолид са подкупени, не повече",  казва Аранда по време на  разговора с трети страни преди началото на двубоя.

Самият Аранда се смята за съучастник в организирането на престъпното деяние, а главният организатор според  полицията е Раул Браво, който е бивш играч на Реал Мадрид.

Самата среща се разви  точно по такъв сценарий - Валядодид загуби с 1:0 до почивката, а крайният резултат е 2:0 за Валенсия. Благодарение на тази победа "прилепите" получиха билет за Шампионска лига.

Самият Валядолид завърши Ла Лига на 16-та позиция, благодарение на което запази мястото си в елитната испанска дивизия за следващия сезон.

  Сподели
484